2 hónapnál régebbi cikk

Fontos meccsen maradt pont nélkül a Volán és a MÁV Előre
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Fontos meccsen maradt pont nélkül a Volán és a MÁV Előre
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

A székesfehérvári hokisok karintiai veresége papírforma volt, ám a Loki férfi röpisei esélyesként kaptak ki Zágrábban egy nagyon fontos összecsapáson.

A közelmúltban a Red Bull Salzburg-fóbiáját már leküzdötte hazai pályán és idegenben is egy-egy győzelemmel a Hydro Fehérvár AV19, így sokan bíztak abban, hogy a listavezető és egyre inkább új mumussá váló Klagenfurt ellen is sikerül végre nyernie az osztrák nemzetközi ligában (ICEHL) a válogatott mérkőzések okozta szünetet követően. A bravúr nem jött össze, az ebben a szezonban brutálisan erős KAC jobb hajrával 5-2-re nyert, de semmi szégyenkezni valója nincs a Volánnak, amely kétszer is vezetett.

Mihály Ákos már a 3. percben vezetést szerzett a koncentráltan hokizó fehérvári csapatnak, amit Ganahl rögtön a második harmad kezdését követően kiegyenlített. Erre volt válasza Kiss Dávid alakulatának, amely a 26. minutumban Magosi révén visszavette a vezetést. Hat perccel később Mursak egalizált másodszor is a KAC oldaláról, majd alig két perccel később egy emberelőnyt kihasználva a szlovén klasszis először szerzett vezetést a hazaiaknak.

A következő emberelőnyét is kihasználta a Klagenfurt a Petersen révén a 45. percben, s innen már nem volt visszaút a Volán számára. Becsülettel próbálkozott, de nem talált fogást az osztrákokon, akik jobb emberelőnyös hokijuknak köszönhették győzelmüket, mert három előnyös szituációból kétszer is gólt szereztek, miközben a Volán négyből egyet sem tudott kihasználni, még 6 a 4 ellen hokizva sem, ráadásul egy büntetőt is elhibázott. Ezen a rájátszásra feltétlenül változtatnia kell. Egyébként még Gomboc is betalált a végén, de ennek már nem sok jelentősége volt.

A Hydro Fehérvár AV19 tartja 2. helyét a tabellán, 3 pont az előnye a Salzburg előtt, négy fordulóval az alapszakasz vége előtt. Kulcsfontosságú meccs lesz a következő a kék-fehérek számára, akik pénteken (február 16.) 19.15-kor a Linz alakulatát fogadják, mielőtt elmennek a befejező három mérkőzéses idegenbeli minitúrára. Ahhoz, hogy legyen esély megtartani a BL-t is érő 2. helyet, a pénteki derbit meg kell nyernie, majd aztán a maradék hármat is, mert arra számítani, hogy a Salzburg még sok pontot hullajt, nem lehet.

Nincs jó passzban a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata. A szezont parádésan kezdő székesfehérvári alakulat elfáradni látszik az idény fontos szakaszában, miután az Extraliga csúcsrangadóján hazai pályán vasárnap nagy küzdelemben kikapott a Kaposvártól, kedden este pedig Zágrábban a MEVZA-ligában az alsóházhoz tartozó házigazda HAOK Mladost Zagrebtől, 3-1-re. Mindez azt jelenti, hogy mivel a riválisok jelentős része nyert, az utolsó körben, szerdán délután a listavezető szlovén Kamnik ellen kellene hoznia a 3 pontot a négyes döntőhöz. Ebben az állapotban több, mint nehéz feladatnak tűnik.

A Zagreb ellen az első szett már Dávid Zoltán csapatának a kezében volt, de 4 pontos előnyről elbukta a véghajrát, így aztán hiába kapta össze magát és húzta be a második játszmát, a harmadikban és a negyedikben újra jöttek a hibák, a gyenge blokkok és elrontott támadások, így a papírforma borult. Most már az osztrák Aich/Dob kezében van a Loki sorsa, mert, ha le is győzné a listavezetőt, a lendületben lévő osztrák egyletnek a két hátralévő találkozójából egyet minimum el kellene buknia, ami legalább annyira volna meglepő, mint a MÁV Előre sikere a Kalcit Kamnik ellen.

A kulcsjátékosok közül Pesti Marcell már mérkőzések óta gyengélkedik, ami ezen a szinten nem fér bele, az ő topformája nélkül jelentősen gyengébb a Loki, ugyanakkor minden játékos esetében a megszokottnál több a hiba, fáradtnak, fásultnak tűnik a kék-fehér egylet, amit nehéz lesz kipihenni, mert sorra jönnek a mérkőzések az Extraligában is, sőt, igazából most jön majd a neheze, az alapszakasz hajrája, majd a rájátszás, amire valamit ki kell találniuk a fehérváriaknak, különben idén is maximum a 2-3. helyre pályázhatnak, a Kaposvár legyőzésére aligha.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek