2 hónapnál régebbi cikk

Egy család két bölcső - új lakóját várja Fehérvár Bölcsője
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Egy család két bölcső - új lakóját várja Fehérvár Bölcsője

Ismét gazdára talált Fehérvár bölcsője. A SZÉNA Egyesület immár 23. alkalommal adta át a bölcsőt, ezúttal egy olyan édesanyának, aki harmadik gyermekét várja, de már első babáját is a bölcsőben ringathatta.

Fehérvár bölcsője ismét új lakóját várja. A kis jövevény júliusban fog érkezni, a nemét és éppen ezért a nevét még nem lehet tudni, az édesanyának azonban nem lesz idegen a bölcső, hiszen már első gyermekét is ebben ringathatta.

"A második gyerekkel sajnos lecsúsztunk, akkor is próbálkoztunk, de akkor éppen máshoz került a bölcső. Nagyon örülünk, hogy a harmadik gyermekünk érkezésével - és itt így egyébként be is fejezzük a családalapítást és egy nagyon szép keretbe foglaljuk – megint nálunk lesz a vándorbölcső" – mondta el Keresztesi-Dávid Renáta.

A SZÉNA Egyesület a Házasság hetéhez kapcsolódóan immár 23. alkalommal adja át Fehérvár bölcsőjét. Bálesné Elekes Rita, az egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezetnek már három bölcsője is van, melyek időről-időre új családhoz kerülnek.

"Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy Fehérvárnak is legyen egy ilyen bölcsője, ami felhívja a figyelmet a gyermekvállalásra és a családalapításra. Ehhez kötődik az idei évben a házasság hetéhez kapcsolódó programunk is, amelyre a már régebb óta házasságban élők pályáztak" – fogalmazott Bálesné Elekes Rita.

A SZÉNA Egyesület elnöke hozzátette, a cél az, hogy felhívják a figyelmet a házasságra és a család értékének fontosságára, a programsorozat idei szlogenje pedig az Állandó megújulásban. A vándorbölcső átadása kapcsán Deák Lajosné családügyi tanácsnok úgy fogalmazott, hogy a családok életében a gyermek érkezése óriási öröm, amely számos komoly feladattal és változással jár együtt, a Házasság Hete pedig egyebek mellett erre hívja fel a figyelmet.

"Ez a hét figyelmet fordít arra is, hogy a házasságnak mekkora jelentősége van, hiszen egy nő és egy férfi életében a házasság egy óriási nagy dolog, az Isten ajándéka pedig a gyermek. Nagyon fontos, hogy segítsük és támogassuk a családokat" – mondta Deák Lajosné, családügyi tanácsnok.

A Házasság Hete kapcsán a SZÉNA Egyesület ismét meghirdette a "Hívd randira házastársadat!" pályázatot, melynek lényege, hogy a párok töltsenek el közösen egy kis időt, a randevún készítsenek egy közös fotót és röviden írják le történetüket. A felhívásra tizenkilenc pályázat érkezett, gazdára talált egy különdíj, mely egy privát páros pihenő volt, a további nyeremények között pedig páros fürdő bérlet, exkluzív táncest táncoktatással, páros brunchmeghívás, amely egy különleges összevont reggelit és ebédet tartalmaz, valamint egy ízlésesen összeállított ajándékcsomag szerepeltek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek