2 hónapnál régebbi cikk

Bordeaux-i cserediákok a II. Rákóczi Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába látogattak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Bordeaux-i cserediákok a II. Rákóczi Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába látogattak

Francia cserediákok látogattak városunkba, akiket csütörtökön Lehrner Zsolt alpolgármester fogadott a Városházán. A diákok ittlétük alatt a fenntarthatósággal kapcsolatos tanórákon, foglalkozásokon vehetnek részt.

Bordeaux-i középiskolás cserediákok látogattak városunkba tanáraikkal az Erasmus+ program keretében a II. Rákóczi Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendégeként, azzal a céllal, hogy megosszák a székesfehérvári diákokkal tapasztalataikat és gondolataikat a fenntarthatóságról. A témához kapcsolódó tanórákon is részt vettek a magyar és a francia tanulók a hét folyamán, amelynek felét a fehérvári tanárok, a másik felét pedig a francia tanárok és diákok tartották meg játékos feladatokkal.

A program során különböző kézműves újrahasznosított tárgyakat is készítettek a diákok, melyből majd kiállítást is készítenek a Rákóczisok. A két iskola közötti partnerség természetesen a város számára is nagy siker, hiszen ez a székesfehérvári diákság előtt is remek lehetőségeket nyit meg.

A fenntarthatóság témaköre pedig beleillik a város képébe, hiszen évek óta törekszik elektromos buszokkal, erdősítéssel és parkosításokkal a zöldebb jövő kialakítására a városvezetés. Erről Lehrner Zsolt alpolgármester beszélt a tanulóknak, aki hozzátette, nagyon örül, hogy létrejött a két iskola közötti partnerség.

Miért fontos ez a városnak, miért fontos ez a diákoknak? Egyrészt a nyelvtanulás miatt. Legyen az a francia vagy akár az angol. Mint tudjuk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kéttannyelvű. Másodsorban kulturális és sport tevékenységekben is együtt tudnak működni ezek az iskolák, már van több bizonyíték a városban, mind középiskolák, mind általános iskolák tekintetében, hogy a partneriskoláknak vannak jó kezdeményezései és vannak jó kapcsolatai - mondta el az alpolgármester.

A cserediákok a városházi látogatás végén elmesélték saját tapasztalataikat és élményeiket Székesfehérvárról, majd Lehrner Zsolt átadta a város ajándékait.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek