Itt vannak a magyarérettségi feladatai
·Oktatásérettségi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Hegedüs Róbert
Itt vannak a magyarérettségi feladatai
·Oktatásérettségi·Utolsó frissítés: undefined

Az Antigonéról és Ady Endréről is kaptak kérdéseket az érettségizők. A teszt kitöltésére 90 percük van.

Egy könyv születéséről szóló szöveget kaptak a diákok a középszintű magyarérettségi első felében, tudta meg a Telex.  Előbb értelmezniük kell a tekercsekről, kódexekről, átkokról szóló írást, majd a szöveghez kapcsolódó kérdéseket kell megválaszolniuk.

Ezt követi egy legfeljebb 90 perces irodalmi teszt, amiben Szophoklész Antigonéja és Ady Endre neve is szerepel. Ezután Karinthy Frigyes Az olasz fagylaltos című novelláját vagy Babits Mihály ars poeticajat kell elemezniük a diákoknak a középszintű magyarérettségi második felében. A diákok két és fél órát kapnak az esszé megírására.

Az eduline.hu-nak egy szaktanár azt mondta, hogy „nem nehéz, diákbarát ismeretterjesztő szöveget kaptak a vizsgázók a magyarérettségi szövegértés részében, de a hozzájuk tartozó feladatok elsőre ijesztőek lehetnek a diákok számára”. 

Magyar nyelv és irodalomból középszinten 73 472, emelt szinten 2066 tanuló vizsgázik. A következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek. Összesen több mint 49 000 végzős középiskolás érettségizik.

A székesfehérvári érettségizőkről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Hétvégén ballagás, hétfőtől érettségi: nehéz napok várnak a végzős diákokra

Nehéz napok várnak a végzős diákokra. A hétvégi ballagás után hétfőn kezdetét veszi az érettségi időszak. A diákok az idei évben kapnak először az új Nemzeti alaptanterv alapján összeállított feladatsorokat, ami azt jelenti, hogy több tantárgy vizsgasora módosul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek