2 hónapnál régebbi cikk

Kerék és Trenka remekelt a fedettpályás ob-n
Fehérvár Médiacentrum fotója
ARAK
Kerék és Trenka remekelt a fedettpályás ob-n

Kiválóan szerepeltek a székesfehérvári sportolók az atléták U18-as és U20-as fedettpályás országos bajnokságán.

Kétszer is a dobogó legmagasabb fokára állhatott az atléták utánpótlás országos bajnokságán Kerék Patrik! Az ARAK kiválósága hármasugrásban és magasugrásban is aranyérmes lett, de az ezüstérem is Fehérvárra került az U18 és U20-as korosztályok első számú hazai megmérettetésén.

A részletekről Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztályvezetője tájékoztatott:

„Az utánpótláskorúak legnagyobb és legfontosabb téli megmérettetésére Nyíregyházán került sor. Az ARAK atlétái sikeresen szerepeltek, a két bajnoki cím és az öt második hely mellett további tizenhét döntős helyezés is született. Az éremhalmozásban élen járt Kerék Patrik. Hármasugrásban egyéni csúccsal nyerte a versenyt. A dobogón edzőtársa, Trenka Ádám állhatott mellé az ezüstérmes pozícióba, így kettős ARAK-os sikert lehetett elkönyvelni. Kerék ezután magasugrásban sem talált legyőzőre, dominálta mindkét ugrószámot. Itt Ferencz Barnabás indul még, aki az ötödik helyen zárt.

A férfiak U18-as magasugrásában is született fehérvári siker. Ágoston Illés az elsővel azonos eredményt ugrott, de rosszabb kísérlet miatt, a második helyen végzett. Mészáros Balázs ismét régi fényében tündökölt. 200 méteren javított egyéni csúcsot, amivel szintén ezüstérmet nyert. Trenka Ádám a hármasugrás mellett távolugrásban is második lett. Több ugrásával is túlszárnyalta nemcsak a későbbi győztest, hanem a bűvös 7 métert is, de 1-2 centiméteres belépés okozott nagy bosszúságot, ezüstérmet.

Az U18-as fiúk 2x200 méteres váltófutásában minimális, egy tizedes különbséggel állhatott a dobogó középső fokára a Tatai Bulcsú, Varga Botond, Fliszár Levente, Ódor Balázs alkotta ARAK-os kvartett. Kiválóan versenyeztek fiatal távolugrók is. A lányoknál Langmár Zsófia először beállította, majd megjavította eddigi legjobbját, amivel a negyedik helyen zárt. A fiúknál ugyanígy szerepelt Fliszár Levente, nagyon stabil teljesítménnyel érdemelte ki a legjobb, nem érmes helyezést. A hármasugrásban Antal Hanga is sokáig versenyben volt a dobogóért, végül ő is ebben a pozícióban zárt.

A 60 méteres sprintfutás döntőjében Trenka Ádám beállította egyéni legjobbját, amivel az ARAK ötödik negyedik helyezését szerezte meg. Majdnem sikerült mindhárom versenyszámban érmet nyernie, amiben indulhatot. Az U20-as fiúk váltójában a Mészáros-Czéh-Ferencz-Kerék négyes a negyedik helyezést szerezte meg. A 60 döntőben Mészáros Balázs egyetlen századdal kapott ki klubtársától, amivel az ötödik helyen végzett. Mindkét rövid gáton indult fehérvári, Balogh Lilla és Kertész Kálmán is ötödik lett a 60 gáton. Balogh a döntőben élete legjobbját érte el, Kertész már az előfutamban megtette ugyanezt.

Távolugrásban Antal Hanga a hatodik, valamint a 4x200 méteres váltóban is, Balogh Lillával, Mészáros Lucával és Ritter Lolával kiegészülve. Távolugrásban indult Balogh Lilla is, a hetedik eredményt érte el. A fiatalok 60 méteres síkfutásának döntőjében Tatai Bulcsú a hetedikként ért célba, Ferencz Barnabás hármasugrásban egyéni csúccsal szintén hetedik. A két nyolcadik helyezést Fliszár Levente magasugrásban, és Czéh Tamás 200 méteren. 60 méteren a B döntőt megnyerte Czéh Tamás és Ódor Balázs a saját korcsoportjukban, mindketten egyéni csúccsal.”

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek