Olaszország bor és gasztronómiai kultúrája-mesék az olasz vidékekről a Széna téri TagkönyvtárbanOlaszország bor és gasztronómiai kultúrája-mesék az olasz vidékekről a Széna téri Tagkönyvtárban
Az olasz borokkal és gasztronómiával is megismerkedhettek azok, akik ellátogattak a soron következő meseföldrajzra. Az eseményre ezúttal borász is ellátogatott, Sziksz Veronika Olaszország legkülönlegesebb borait mutatta be az érdeklődőknek.
"Olaszország borkultúrája, akárcsak Magyarországé nagyon változatos. Nagyjából 50 millió hektoliter az, amit Olaszország éves szinten termel, 700 ezer hektáron"-tudtuk meg a borásztól.
A jó hangulatú délutánon a résztvevők meseterapeuta segítségével tekinthettek be az olasz mesék birodalmába, amelyeknek témája jellemzően a szerelem, a hűség, hűtlenség.
A mesék rólunk szólnak, gondolatokat indítanak el, éppen ezért nagyon jó beszélgetések szoktak kialakulni. Ez az egyik értéke a meseföldrajznak.
Csóka Judit elárulta, a következő foglalkozáson a norvég mesék birodalmába kalauzolják majd el az érdeklődőket.