1 hónapnál régebbi cikk

Népszerű telefonmodelleket dobtak piacra az év elején!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/Andrea Piacquadio
Népszerű telefonmodelleket dobtak piacra az év elején!

A nagy gyártók nem tétlenkednek, januárban igen sok új okostelefon jelent meg. Így akár alsó, akár közép-, netán felső kategóriás készüléket keresünk, biztosan megtaláljuk a nekünk való darabot.

Cikkünkben egy népszerű gyártó újdonságát mutatjuk be: a Xiaomi Redmi Note 13 5G terméket, amely többféle változatban is elérhető a CoolMobile.hu oldalán.

A Xiaomi Redmi Note 13 5G főbb jellemzői

Ha valaki meghallja a Redmi kifejezést, tudja, hogy egy nagyon közkedvelt márkáról van szó: éppen ezért is várták sokan a legújabb modell megjelenését. Többen bizonyára arra kíváncsiak a leginkább, hogy megmaradt-e a jack csatlakozó ebben a telefonban. Számukra jó hírünk van: igen.

Sőt, nemcsak ez a kényelmes kiegészítő, hanem infraport is található az extrák között, de természetesen a már elvárt dolgok is jelen vannak: GPS, iránytű, gyorsulásmérő, giroszkóp, érzékelő közelségés ujjlenyomat-olvasó – ez utóbbi oldalt kapott helyet.

A méreteit tekintve átlagosnak mondható a mobil: 161,1 x 75 x 7,6 mm, a súlya pedig 174,5 gramm. A kijelző átmérője 6,67 hüvelyk, AMOLED technológiával készült, és ami a fő: Gorilla Glass 5 üvegből van. De azért vegyünk rá fóliát is!

A képfelbontás 1080 x 2400 képpont, a képfrissítés 120 Hz, a maximális fényerő 1000 nit. Talán ez utóbbi nem ideális mindenkinek, de azért nem olyan rossz ez a szám – és ha azt vesszük, hogy mennyire kedvező áron kapható a Xiaomi Redmi Note 13 5G, akkor elégedettek lehetünk.

A kamerarendszer

Ha esetleg egy régebbi készülékünket cserélnénk le, természetes, hogy a kamerarendszer újításaira is kíváncsiak vagyunk. Itt nemcsak a hátlapi kamerák remekelnek: elöl ugyanis egy 16 MP-es széles látószögű egység van, amely támogatja a HDR- és a panorámamódot is.

Hátul pedig ezt találjuk:

  • 108 MP-es főkamera
  • 8 MP-es ultraszéles egység
  • 2 MP-es mélységérzékelő

És hogy lehet-e sok képet, videót menteni a készülékre? Igen! Ugyanis a Xiaomi Redmi Note 13 5G memóriája bővíthető microSDXC-vel!

Egyébként pedig a termék 6/128, 8/256 vagy 12/256 GB-os változatokban érhető el – és többféle szín (fehér, kék, grafit, arany) közül is választhatunk a vásárlás során.

Mire jó ez a telefon?

Sokan azért szeretik a Redmit, mert könnyen kezelhető a felülete. Itt Android 13 operációs rendszert találunk, ehhez társul a MIUI 14. Sem a chipre, sem a CPU-ra, sem a GPU-ra nem lehet panasz: hozzák az elvárt teljesítményt.

Az aksi kimondottan erős: 5000 mAh-s, így attól sem kell tartanunk, hogy hamar lemerül. 33 watton, vezetékesen tölthetjük fel esténként otthon, de akár powerbanket is vehetünk mellé, ennek utazáskor is hasznát vesszük.

Mindent egybevetve elmondható tehát, hogy a készülék tökéletesen alkalmas kapcsolattartásra, szórakozásra, tartalomfogyasztásra is, ebből kifolyólag egy átlagos felhasználó számára megfelelő lehet.

Külön előnye a modellnek az 5G kompatibilitás, és van benne Dual-SIM is, így munkahelyi telefonnak is kiváló. A CoolMobile.hu oldalán bővebb tájékoztatás olvasható a készülékről, és innen rendelhetünk számos kiegészítőt is hozzá.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek