1 hónapnál régebbi cikk

Szemléletformáló programot tartottak a Braille-írás segítségével
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Szemléletformáló programot tartottak a Braille-írás segítségével

A vakokat segítő Braille-írást és -olvasást lehetett kipróbálni azon a szemléletformáló programon, amelyet a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában rendeztek. A programon a Braille-ABC-t, írógépet, táblát és jelgyakorlót is megismerhették az érdeklődők.

A Braille-írásról és-olvasásról tartott szemléletformáló programot a LÁRKE – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában. A tájékoztatót követően lehetőség volt a módszer gyakorlati megtapasztalására, a Braille-ABC, írógép, tábla, jelgyakorló és egyéb segítő eszközök megismerésére és kipróbálására is. Németh Éva, a LÁRKE elnöke elmondta, nagyon fontosnak tartják a szemléletformáló programokat és az integrációt.

A Braille-írás egy speciális ábécé, amelyet a francia Louis Braille alkotott meg 1821-ben. A módszer segítségével a született vakok is megtanulhatják az írást és az olvasást.

A jövőben a LÁRKE a Vörösmarty Mihály Könyvtár több tagkönyvtárában is bemutatja a Braille-írást és -olvasást, illetve iskolákban, óvodákban és intézményekben tartanak szemléletformáló programokat a látássérült emberek életviteli sajátosságairól. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek