1 hónapnál régebbi cikk

Haufe Andor, a Fehérvár Médiacentrum gyártásvezetője vehette át idén a Penna Regia-díjat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Haufe Andor, a Fehérvár Médiacentrum gyártásvezetője vehette át idén a Penna Regia-díjat

A szabad sajtó napjához kapcsolódó városi elismerést a nemzeti ünnepen adta át a Székesfehérvár polgármestere, aki a véleménynyilvánítás szabadságát, és annak fontosságát hangsúlyozta beszédében.

A Fehérvár Médiacentrum gyártásvezetője vehette át az idei Penna Regia díjat. Haufe Andor huszonhárom éve érkezett Budapestről Székesfehérvárra, azóta erősíti a Fehérvár Televízió csapatát. 1977-ben lépte át a Magyar Televízió küszöbét, ahol a Képzőművészeti Osztályon dolgozott. Felvételvezetőként kezdett, és a munka mellett végezte el a gyártásvezetői képzést, miközben levelezőn tanult a jogi karon.

Hajnalban egy pékség futáraként hordta a kenyeret, napközben a televízióban dolgozott, este pedig tanult. Végül a jogot nem fejezte be, mert családot alapított.

1989 és 2000 között a sportműsorok felvételvezetője volt. A sporthoz való kötődése azonban sokkal régebbre nyúlik vissza: 1972 és 1980 között a Budapesti Honvéd színeiben versenyszerűen atletizált. 400 és 800 méteren futott, több országos bajnoki címet szerzett váltóban. Első munkahelyén csaknem huszonöt évet töltött, majd ezután jött Székesfehérvárra.

Szeretek itt élni, a Fehérvár Médiacentrum pedig munkában ugyanaz, mint a Magyar Televíziós munkám volt, viszont mivel kisebb, sokkal több embert lehet szeretni, és ez nagyon fontos" - hangsúlyozta Haufe Andor.

A gyártásvezetőt a nézők ugyan nem látják a képernyőn, de a munkája elengedhetetlen, nélküle nem működhetne a televízió.

"Örülök annak, hogy most egy olyan személyt tüntethetünk ki, aki a kamerák mögött helyezkedik el, viszont a munkája nélkül a kamerák sem szólalhatnának meg" - emelte ki Cser-Palkovics András polgármester a díjátadó ünnepségen, ahol beszédében hangsúlyozta a sajtószabadság fontosságát, amit a Penna Regia-díj is jelképez.

A Penna Regia-díj Székesfehérvár érdekében kifejtett munkássága elismeréseként adományozható annak, aki a sajtó munkatársaként Székesfehérvár életének tárgyszerű bemutatásával elősegíti a város ismertségét, elismertségét, a helyi közélet nyilvánosságát, illetve hozzájárult Székesfehérvár országos és nemzetközi megismertetéséhez, népszerűsítéséhez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek