1 hónapnál régebbi cikk

Az Óperencián innen - csodás mesemondó gyerekek versenye
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Az Óperencián innen - csodás mesemondó gyerekek versenye

A mesék birodalmába repítettek a gyerekek. Csütörtökön rendezték meg a 23. Óperenciás Fejér Vármegyei Mesemondó verseny döntőjét a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár – Népmeseponjtán.

A második osztályos Pereczes Lili Petra igazán nagy beleéléssel adta elő "A kék meg a sárga" című művet, ő is egyike volt a 18 tagú, iskolásokból álló, Óperenciás Mesemondó Verseny döntős csapatának. Már Lázár Ervin neve garancia volt arra, hogy a programon ezúttal is igényes történetekkel rukkolnak elő a fiatalok, akik közül többen nem először álltak közönség elé. A gyerekek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Mesepontján mutatkoztak be ismét. A programra idén 120 gyermek jelentkezett izgalmas történetekkel. Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta, népmesék és ismert szerzők művei is szerepeltek a gyerekek repertoárjában.

Megérkeztek tehát a szegénylegények, a királykisasszonyok, megmutatkozott a gonoszság és az önzetlenség, azaz a gyerekek meserepertoárja ebben az évben is el- és kifogyhatatlan volt. Szabó Miklós Bence mesemondó, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztő-riporter műsorvezetője, Csabai Dorina Eszter meseterapeuta és Lovranits Júlia Villő író, mesemondó előtt tettek tanúbizonyságot tehetségükről a gyerekek. A háromtagú zsűri több szempontot is figyelt a produkciók közben.

A programon négy korosztályban hirdettek győztest. A díjazottak értékes könyvjutalomban részesültek, de a többiek sem mentek haza üres kézzel, kortársaik által írt mesékkel térhettek haza.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek