Győzelemmel kezdett a MÁV Előre az elődöntőben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Róth Gábor
Győzelemmel kezdett a MÁV Előre az elődöntőben

A vendégek, akik még az elmúlt héten is válogatott játékossal erősítettek - ahogy várható volt - nem adták meg könnyen magukat, de a fehérvári férfi röpisek mindhárom szettben jobban hajráztak és összességében simán behúzták a "locsolónapi" derbit.

Végig jól koncentrálva és időnként jól is játszva hazai környezetben 3-0-ra legyőzte az alapszakasz 3. helyén végző DEAC-ot a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének első összecsapásán, ezzel összesítésben 1-0-ra vezet az egyik csapat harmadik sikeréig tartó sorozatban.

Omar Pelillo együttesében a 20 pontos csapatkapitány, Redjo Koci hozta top formáját, mint ahogy a 10 egységig jutó Janke és a 9 pontos Pesti Marcell. Ugyanakkor meg kell említeni Ambrus és Tomanóczy szintén átlagon felüli produkcióját, főleg a hálónál a sáncolások tekintetében.

Az első szettben az elején felváltva vezettek a csapatok, majd a Loki 14-9-re ellépett, csakhogy elég volt egy picit lazítania, 15-11-ről egy 0-6-os szériával fordítottak a hajdúságiak. A MÁV Előre összekapta ma, 20-20-nál egalizált és végül 25-22-re megnyerte az etapot.

A második játszma sem volt sétagalopp, 3-6-ig a DEAC vezetett, majd egy ötös nyerő szériával, Koci pontjaival, Tomanóczy remek sáncával és két debreceni feladási hibával gyorsan fordított a hazai egylet, amely már csak egyszer, egyetlen ponttal engedte át a vezetést a DEAC-nak (11-12), és a hajrát is jól lemenedzselve 25-21-re vitte el ezt a szettet.

A harmadik - és egyben utolsó - játékrészt végig vezetve húzta be a MÁV Előre Foxconn. Koci kifejezetten parádésan röpizett ekkor, egymaga 9 pontot szerzett a 25-ből! Kétszer ászt nyitott, és támadásban minden tekintetben ellenállhatatlan volt. 25-19-nél mehettek a felek kezet fogni egymással, nyert a fehérvári csapat, nem sziporkázva, de magabiztosan.

Folytatás csütörtökön (április 4., 20.00) este Debrecenben. A DEAC nem adja könnyen magát, ez most is látszott, hazai környezetben pedig kiváltképp koncentrált és éles lesz, ha tovább szeretné növelni előnyét a Loki, még a hétfőn látottaknál is többre lesz szüksége.

A másik ágon a címvédő Kaposvár is 3-0-ás sikerrel startolt a MAFC-BME ellen.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek