Nőtt a lopások, csökkent az ittas vezetések száma Fejérben tavaly
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Nőtt a lopások, csökkent az ittas vezetések száma Fejérben tavaly

2018 óta nem volt annyi bűncselekmény Magyarországon, mint tavaly. Fejér a lista közepére került.

Vármegyékre bontott, friss bűntérképet közölt Magyarországról a Pénzcentrum. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2023-as összesítéséből kiderül, hogy országosan 6 százalékkal több bűncselekményt követtek el, mint tavalyelőtt. Összességében pedig 2018 óta nem regisztráltak olyan sok bűncselekményt országszerte, mint tavaly.

Fejér vármegyében

  • 7 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma 2023-ban az egy évvel korábbihoz képest, amivel az országos lista közepére kerültünk, 
  • tavaly ugyanannyi testi sértést követtek el, mint 2022-ben, 
  • egy év alatt 22 százalékkal csökkent az ittas vezetések száma,
  • és 7 százalékkal több lopást füleltek le a rendőrök, mint tavalyelőtt.

További érdekességek az ország többi részéből:

- Jász-Nagykun Szolnok vármegyében valósággal kilőtt a bűnelkövetések száma: egy év alatt 40 százalékkal több bűnözőt kaptak el a rendőrök, míg Nógrádban csökkent a leginkább (-14%) a bűnesetek száma egy év alatt.

- A testi sértések száma Baranyában nőtt (+18%), míg Győr-Moson-Sopronban csökkent (-43%) a leginkább. Az országos átlag 4 százalékkal alacsonyabb, mint 2022-ben.

- Az egész országot figyelembe véve 7 százalékkal esett vissza az ittas vezetések száma. A csökkenésben élen járt tavaly Nógrád (-29%), miközben Hajdú-Biharról ennek épp az ellenkezője mondható el a 32 százalékos növekedéssel.

- 5 százalékkal nőtt a lopások száma Magyarországon tavaly. Leginkább Hajdú-Biharban aktivizálták magukat a tolvajok (+37%), de Nógrád itt is élen járt a csökkenésben (-20%).

- Budapesten valamelyest nőtt (+2%) a bűncselekmények száma, de ez még így is jóval elmarad az országos emelkedés átlagától. A fővárosban csökkent a testi sértések (-2%) és az ittas vezetések (-3%) száma, miközben több lopást (+4%) rögzítettek 2023-ban az egy évvel korábbihoz képest.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek