Vakler Lajos életútja, munkássága – kollégánk mesélt a Csoóri Sándor Társaság soron következő beszélgetésén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Vakler Lajos életútja, munkássága – kollégánk mesélt a Csoóri Sándor Társaság soron következő beszélgetésén

Nemrégiben vehetett át egy rangos elismerést, számos könyv, film kötődik a nevéhez, és természetesen a nézők a televíziózásból is jól ismerhetik Vakler Lajost. A Penna Regia-díjas újságíróval Bakonyi István irodalomtörténész beszélgetett a Csoóri Sándor Társaság soron következő eseményén.

Vakler Lajos televíziós és írói munkásságát, életútját ismerhették meg az érdeklődők a Csoóri Sándor Társaság soron következő beszélgetésén. A sikeres újságíró beszélgetőtársa Bakonyi István volt, aki elárulta nem titkolt célja, hogy portrét készítsen Lajosról.

"Nemrégiben volt egy hasonló beszélgetésünk, egy portré készítése a cél, amelyben a sokirányú tevékenységét szeretném megismertetni mindenkivel. Mindig is lenyűgözött Lajos sokszínűsége, amely az élet, a kultúra és az agrárium témakört is magába foglalja"-mondta el a József Attila-díjas irodalomtörténész.

Kollégánk még márciusban vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést, erről is szó esett a délután folyamán. Vakler Lajos elmondta, örömmel emlékszik vissza a televíziózásban eddig eltöltött éveire.

Megjártam a hadak útját, valamennyi műfajba sikerült belekóstolnom az évek alatt. A sport, a politika, a közélet és a kultúra mára már szervesen kapcsolódik az életemhez.

A jövőbeli tervei között szerepel a Fehérvári beszélgetések 6 és a Sportkönyv 2 kötetek kiadása, és természetesen továbbra is szeretne újat mutatni a közönségnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek