Ezt a hetet sem ússzuk meg üzemanyag-drágulás nélkül
Ezt a hetet sem ússzuk meg üzemanyag-drágulás nélkül

A szakportál szerint a szombati iráni légitámadás hatását a hazai benzinkutakon is meg fogjuk érezni.

Szerdától a benzin nagykereskedelmi ára változik: bruttó 2 forinttal emelkedik a literenkénti ár, írja a holtankoljak.hu. A gázolaj árához most nem nyúltak. A hét közepétől így a hazai kutakon a 95-ös benzin literenkénti átlagára 643, míg a gázolajé 653 forint lesz.

A portál vasárnap előrejelzésében felhívta a figyelmet arra, hogy az Izrael ellen indított iráni támadás hatására komoly esély van arra, hogy a héten emelkednek az olajárak, és így a hazai üzemanyagárak is.

A lholtankoljak.hu szerint a hosszabb távú következmények attól függnek, hogy Izrael és a Nyugat milyen válaszlépésre szánja el magát a szombati támadás után. Irán szerepe az olajpiacon egyre erősebb, mivel Biden-kormányzat ideje alatt az ország növelte olajexportját. A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára folyamatosan emelkedő tendenciát mutat, idén már közel 18 százalékot nőtt az ár. 

Tovább rontja a helyzetet, hogy a forint árfolyama egy hét alatt 3 százalékot gyengült a dollárral szemben. Mindent figyelembe véve így inkább áremelésre kell készülni a hazai kutakon a héten.

Borítókép: Motor1.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek