Vereséggel indult a röplabda finálé - hátrányban a MÁV Előre
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fino Kaposvár
Vereséggel indult a röplabda finálé - hátrányban a MÁV Előre

Csak időnként játszott úgy a Loki, ahogy tud, így nem sikerült a bravúr elsőre, de van még minimum két lehetőségük a fehérvári férfi röpiseknek a javításra.

A papírformának megfelelően kihasználta a hazai pálya minden előnyét és 3-1-re legyőzte a MÁV Előre Foxconn csapatát a Fino Kaposvár a férfi röplabda Extraliga döntőjének első összecsapásán. A fehérvári gárda néhány kulcsjátékosa gyengébben teljesített a vártnál, ez pedig a fináléban nem fér bele.

Az első szettben 12-8-ra elhúzott Omar Pelillo csapata, majd kaposvári percek jöttek, de még 20-20-nál sem nagyon lehetett megmondani, kié lesz a nyitó szakasz. Novoselov, Hubicska és Baróti (ki más?) egymás után hozott négy pontot, majd a játszmát is 25-22-re. 

A második etapban nem volt kérdés, a fáradtnak látszó fehérvári egylet nem tudta tartani a lépést a házigazdákkal, akik simán, 22-15-re behúzták ezt a szettet is. 

A folytatásban aztán némiképp feltámadott a MÁV Előre Foxconn, amely 3-3 után fokozatosan ellépett riválisától, 13-20-nál már érezni lehetett, hogy ezt a játékrészt elviszi a Loki. A csak ebben a szakaszban 8 pontot szerző Pesti vezérletével el is vitte, összességében 25-21-re nyert és őrizte esélyét a győzelemre.

Ez azonban nem tartott sokáig, mivel a Kaposvár a negyedik szettben 0-2 után fordított és gyorsan elhúzott 12-7-re, majd 17-9-re, innen pedig már nem volt visszaút a fehérvári kék-fehérek számára, a Fino a játszmát 25-26-ra, a mérkőzést 3-1-re nyerte meg.

Azon felül, hogy hazai oldalon a "mumus" Baróti most is "bevert" 20 pontot a MÁV Előre ellen, felzárkózott mellé a 17 pontos Bögöly és a 14-ig jutó Hubicska, miközben a Loki oldalán éppen a kapitány, a legponterősebb játékos, Koci betlizett kicsit, hiszen tőle 9 pont nagyon kevés, mivel az átlaga 15 pont felett van. De nem csak ő, a szintén meccsenként 10-12 pontra mindig képes Janke is besült a maga 5 egységével, így Pesti hiába remekelt 19 pontjával, valamint Ambrus a hálónál kiváló sáncmunkájával és 9 pontjával, ez összességében kevés volt.

Pénteken (április 19.) 17.00 órakor a VOK-ban lehet javítani, a MÁV Előrének aranyesélyei életben tartásához mindenképpen nyernie kell.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek