1 hónapnál régebbi cikk

Idén is remek programokkal vár a Sportmajális a Bregyóban
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Idén is remek programokkal vár a Sportmajális a Bregyóban

Idén immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg május elsején a Sportmajálist, ahol a város amatőr és profi sportolói vonulnak fel a Petőfi-szobortól a Bregyóig.

Május elsején újra gyülekeznek a város amatőr és profi sportolói, hogy a Petőfi-szobortól a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központig közösen vonulva, személyes jelenlétükkel hirdessék: mozogni nemcsak egészségünk, hanem a közösséghez való tartozás élményének átélése miatt is érdemes. Az SZKKK felhívására idén is közel félszáz egyesület, szervezet jelentkezett, a résztvevők többsége a felvonuláson is részt vesz, így ismét népes és színes tömeget láthatnak majd a nézelődők május elsején, szerdán.

A sportegyesületek 8.45-kor a Petőfi-szobornál találkoznak, ahol Cser-Palkovics András polgármester átadja a Székesfehérvár Sportjáért elismeréseket.

A díjátadó után indul a várost átszelő, több ezer sportolót és rajongót összefogó felvonulás a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központig a Piac tér – Palotai út – Ligetsor – Bregyó köz útvonalon.

A jó hangulatról a Fehérvári Fúvószenekar, a PTE Brass Band és a PTE X zenekar gondoskodik. A menet élén hagyományosan a zászlóvivők, jól ismert profi sportolók járnak, az ő kezükben érkezik a zászló a Bregyóba.

Az útvonalat a felvonulás kezdetével szakaszosan zárják le, majd az utolsó felvonulók elhaladása után folyamatosan felszabadítják. Az autóbuszok azonban zavartalanul közlekednek, terelés nem történik. Az érintetett járatok esetében esetleg néhány perces késésékre lehet számítani.

A Sportmajális miatt a Bregyó közben, a Sempre Étterem előtti parkolót 06.00 órától 20.00 óráig lezárják.

Kérik az autóval érkező vendégeket, hogy a Bregyó köz – Ligetsor körforgalomnál és buszfordulónál úgy parkoljanak, hogy azzal ne nehezítsék meg a menetrend szerinti autóbuszok közlekedését.

A Sportmajális színpadi programja 10 órakor indul Rubint Réka egyórás Alakreform edzésével, amit dedikálás, közös fotó és beszélgetés követ. A város egyesületei, szervezetei az egész napos kitelepülés mellett színpadi bemutatókkal is igyekeznek felhívni magukra a figyelmet: 11 órától fél hatig folyamatosan váltják egymást a színpadon, a közönséget is megmozgatva.

16 órakor a szombathelyi Kötélugró Klub tart bemutatót a színpadon: a kötélugrás önálló sportág, látványos koreográfiákkal, de nagyon sok sportágban használják az állóképesség, a gyorserő fejlesztésére is, emellett óriási mértékben javítja a koordinációs képességet és a ritmusérzéket.

Az SZKKK ismét megszervezi azt a sorversenyt, amelynek évek óta nagy sikere van: általános iskolások és a város ismert sportolói, sztárjátékosai közös csapatokat alkotva vesznek részt a 13 órakor kezdődő játékos vetélkedésben.

A bemutatók mellett további programoknak is helyet ad a Sportmajális: az extrém sportok kedvelői a Gladiator Run pályán, a mászófalon és az akadálypályán tehetik próbára magukat, emellett az érdeklődők a quadozás rejtelmeivel és a darts focival is megismerkedhetnek.

Idén is lesz Streetball majális a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szervezésében, a futás szerelmesei pedig déltől Túróczi Réka „IRUNmom” futóedzésén vehetnek részt. A rendezvényen bemutatkozik a Székesfehérvárra települt HQ MND-C, azaz a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság, és kitelepül a Magyar Honvédség is.

A fehérvári Sportmajális részletes programja a http://www.fehervariprogram.hu oldalon olvasható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek