1 évnél régebbi cikk

Exatlon pályát, mászófalat, streetballt is kínál az idei fehérvári Sportmajális
·Sportsportmajális·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Exatlon pályát, mászófalat, streetballt is kínál az idei fehérvári Sportmajális
·Sportsportmajális·Utolsó frissítés: undefined

Május elsején hagyományosan sporttal ünnepel a város: 12. alkalommal rendezik meg a Sportmajálist. A rendezvény idén is a várost átszelő, több ezer sportolót és rajongót összefogó felvonulással indul a Petőfi-szobortól, ezt pedig bemutatók és edzések követik a Bregyó közi sportközpontban.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ felhívására félszáz egyesület, szervezet jelentkezett, a várost átszelő felvonuláson több mint kétezer sportoló vesz részt, így ismét népes és színes tömeget láthatnak majd a nézelődők május elsején, hétfőn.

A sportegyesületek reggel fél kilenckor a Petőfi-szobornál találkoznak, ahol a polgármesteri köszöntőt követően adják át a Székesfehérvár Sportjáért elismeréseket.

A díjátadó után induló látványos menetben negyven egyesület amatőr és profi sportolói vonulnak fel a Palotai út – Ligetsor – Bregyó köz útvonalon a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Brassdance zenekar kíséretével.

A Sportmajálison az egyesületek az egész napos kitelepülés mellett színpadi bemutatókkal is igyekeznek felhívni magukra a figyelmet: 10.30-tól délután ötig folyamatosan váltják egymást a színpadon, a közönséget is megmozgatva. A bemutatók sora a közönséggel közös, egyórás QueenBody edzéssel zárul: a zene, a mozgás és az együtt mozgás során a résztvevők egyszerre égetik a zsírt és formálják a testet. 

Ismét megszervezik azt a sorversenyt is, amelynek néhány éve nagy sikere volt: általános iskolások és a város ismert sportolói, sztárjátékosai közös csapatokat alkotva vesznek részt a 13 órakor kezdődő játékos vetélkedésben.

A bemutatók mellett további programoknak is helyet ad a Sportmajális: az extrém sportok kedvelői a 65 méteres Exatlon-pályán, a mászófalon és az eurobungee-n tehetik próbára magukat, és a darts focival is megismerkedhetnek.

Idén is lesz Streetball majális – erre április 24., hétfő 12 óráig nevezhetnek a csapatok a jelentkezes.dkka@gmail.com e-mail címen a csapatnév, játékosok névsora, korosztály megjelölésével; a nevezési díjat a helyszínen kell fizetni. Az eseményen görhoki csapatok is megmérkőznek egymással, 15 órától pedig minden érdeklődő kipróbálhatja ezt a sportágat is.

A nagyszabású programon bemutatkoznak a Székesfehérvárra települt NATO-alakulatok is, a katonák játékos foglalkozásokat tartanak gyerekeknek, az érdeklődőket megismertetik szerteágazó tevékenységükkel és felszerelésükkel. 

A fehérvári Sportmajális részletes programja a www.fehervariprogram.hu/sportmajalis-2023 oldalon olvasható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek