1 évnél régebbi cikk

Elindult a regisztráció a 2023-as Sportmajálisra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Elindult a regisztráció a 2023-as Sportmajálisra

A rendezvény minden évben a várost átszelő, több ezer sportolót és rajongót összefogó felvonulással indul, ezt pedig nem mindennapi bemutatók és edzések követik a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban, ahol a profik és a kezdő mozgolódni vágyók együtt edzhetnek.

Székesfehérvár évek óta sporttal ünnepel május 1-jén. A helyszín idén ismét a régi, a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ lesz, amely ezen a napon megtelik amatőr és profi sportolókkal, hiszen a kisebb egyesületek mellett a város nagy klubjai is fontosnak tartják, hogy jelenlétükkel hirdessék:

sportolni nemcsak egészségünk érdekében érdemes, hanem azért is, mert általa részesei lehetünk egy közösségnek.

2022-ben az eseményt nyitó felvonuláson közel 40 sportegyesület vett részt: 1500 sportoló vonult fel a Petőfi-szobortól az esemény helyszínéig. A szervezők idén szeretnénk ezt a résztvevői számot felülmúlni és még több sportolót megszólítani kortól, nemtől és sportágtól függetlenül, ezért felhívást juttattak el az egyesületekhez, kérve, hogy mozgósítsák sportolóikat, a gyerekeket és szüleiket, és ha tudnak, hozzanak magukkal zenészeket is, hogy még hangulatosabb legyen a várost átszelő felvonulás.

Az egyesületeknek lehetőségük lesz egész napra kitelepülni és bemutatókat tartani, hogy a látogatók idén is minél több sportággal ismerkedhessenek meg, a legnépszerűbbektől a legextrémebbekig.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ április 11-ig várja a sportegyesületek jelentkezését a fehérvári Sportmajálisra, ide kattintva tudtok regisztrálni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek