Minden nap ajándék - 100. születésnapján köszöntötték a fehérvári Edit nénit
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Minden nap ajándék - 100. születésnapján köszöntötték a fehérvári Edit nénit

100 éves születésnapján köszöntötte Fodor Kálmánnét a Városháza Dísztermében családja, egykori tanítványai és a Polski Fiat 125p Klub tagjai.

Fodor Kálmánné 1924. május 8-án született Székesfehérváron. Hárman voltak testvérek, ő kisebb megszakításokkal egész életében Székesfehérváron élt. 1943-ban végzett a helyi tanítóképzőn, majd a Délvidékre vezényelték dolgozni. A történelmi viszontagságok miatt ekkoriban nehéz éveket töltött el a térségben. Később sikerült visszaköltöznie Fejér vármegyébe, ahol Sárkeresztesen, Kisgyón és Gánton tanított. 1953-ban ment férjhez, lánya Edit 1957-ben született meg. Az életét a családjának szentelte. Mindig is szerette a kertészkedést és az olvasást és mint azt az ÖKK-nak elmondta, a mai napig szeret kijárni a kertbe. Mostanság ideje nagy részét olvasással és rádióhallgatással tölti.

A család 1972-ben vásárolta meg Polski Fiat 125p típusú gépkocsiját, mely azóta is üzemképes, jelenleg old timer rendszámmal rendelkezik. Edit néni és családja rendszeresen részt vettek a Tihanyban megrendezett Polski Fiat találkozókon. 1991-ben, férje halála után az autó sokáig, egészen 2018-ig használaton kívül volt. Ekkor azonban újra levizsgáztatták, old timer rendszámot kapott és ismét rendszeres résztvevője a Polski Fiat találkozóknak.

A Polski Fiat 125p Klub tagjainak ötlete volt, hogy Edit néni 100. születésnapját a Városháza Dísztermében köszöntsék. A nagypolskik a Széna térről vonultak a Hermann László Zeneiskola udvarára. A sort Edit néni és lánya vezették, azzal az autóval, melyet már több mint 50 éve nagy becsben tart a család. A Városháza díszteremében Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné önkormányzati képviselő fogadta az ünnepeltet. A polgármester a város közössége nevében átadta jókívánságait Edit néninek, aki a miniszterelnöki emléklapot is átvehette a kerek születésnapján. Fodor Kálmánné azt vallja: a balesetei után minden nap ajándék számára, és nagy örömmel tölti el, hogy ennyien gondolták rá ezen a napon.

Örülünk, hogy megismerhettünk és aktív tagja vagy a kis klubunknak, ami család is egyben.” – fogalmazott Lenkó Gyuláné, a Polski Fiat 125p Klub elnöke, aki az egyesület nevében köszöntötte az ünnepeltet. Felidézte azt a megmosolyogtató történetet, amikor Edit néni férjével elindult megvásárolni a Polskit. A házasok a Merkúr Autókereskedésig tartó úton végig találgattak, milyen színű autót válasszanak, nagy megdöbbenésükre a kereskedésben azonban csak szürke autók sorakoztak. Végül megbarátkoztak a kevés lehetőséggel, az autó pedig azóta is szürke színben pompázik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek