4 évnél régebbi cikk

Négyévente születésnap: február 29-én született fehérváriak
Négyévente születésnap: február 29-én született fehérváriak

Markovits Ágoston 2016. február 29-én született, most először ünnepelheti ismét a valódi napján a születésnapját. De nem ő az egyetlen fehérvári, aki e ritka dátumon jött világra.

A legutóbbi február 19-én, 2016-ban több apróság is erre a napra időzítette érkezését. A Szent György Kórházban összesen nyolc szülést vezettek le február 29-én. Ezeknek a piciknek hivatalosan négyévente van születésnapjuk, most, 2020-ban van az első.

Egyikük a kis Markovits Ágoston, aki születésekor a Fehérvár hetilap címlapjára is felkerült. A baba 3970 grammal és 57 centiméterrel született, két testvére és szülei már nagyon várták érkezését. A sors azonban úgy hozta, hogy február 28-a helyett csak pár órával később vehette édesanyja a karjaiba. Édesanyja, Markovits Tűzkő Boglárka akkor úgy nyilatkozott, február 28-án köszöntik majd fel minden évben a kis Ágostont, négyévente pedig kisebb családi ünnepséggel emlékeznek meg a ritka dátumról.

Most pénteken az óvodai csoportja is felköszöntötte a kisfiút. A Fehérvár televízió stábja is jelent volt, sőt, egy másik fehérvári szülinapost is felkerestek a ritka dátum kapcsán.

 

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek