2 hónapnál régebbi cikk

Mi a hosszú és boldog házasság titka? Négy évtizednyi szerelemről beszélgettünk a fehérvári Pálfi házaspárral.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Mi a hosszú és boldog házasság titka? Négy évtizednyi szerelemről beszélgettünk a fehérvári Pálfi házaspárral.

Több mint negyven éve ropják együtt az élet parkettjén! Kapcsolatuk kiegyensúlyozott és őszinte. Ezt az értékrendet szeretnék továbbadni unokáiknak is. A menyasszony barátnője magazinműsor záróadásában egy fehérvári házaspár lehet mindannyiunk előtt példa a hosszú, boldog párkapcsolat elérésében.

Negyven éve egységben! Megbecsülés, őszinteség, összhang jellemzi azt a fehérvári házaspárt, akiket a Fehérvár Televízió esküvői magazinműsorának záróadásában mutatunk be olvasóinknak Kovács Kata ceremóniamesterrel.

Negyvenhárom éve, 1981 óta dobban egy ritmusra a szívük: „Jóban és rosszban együtt vagyunk, és ez örökre így marad!”– vallja az a fehérvári házaspár, akik – bár sok nehézséget megéltek az elmúlt évtizedekben – egymás nélkül el sem tudnák képzelni életüket. Pálfiné Nagy Mária és Pálfi László azt mondják, a hűtlenség még csak köszönőviszonyban sincs elveikkel, számukra az egység a legfontosabb érték az életben. A menyasszony barátnője című esküvői magazinunkban azokat jegyespárokat, akik velünk tartottak az elmúlt három hónapban, az oltárig kísértük el.

Tematikus esküvői műsorunk utolsó részében valahogy adta magát a zárótéma: értelemszerűen a hosszú, boldog házasság titkát kerestük.

Mi a kiegyensúlyozott párkapcsolat titka? Lelki útmutatást kerestünk, ugyanis - bár kalandos út körbejárni ezt a kérdést - annyi biztos, sokan keresik rá a megfelelő válaszokat nap mint nap. Ami egészen biztos, hogy előrevisz bennünket, az a higgadtság, a kellő és minőségi kommunikáció, valamint a kompromisszumok betartásának elve, ezek kétség kívül minden kapcsolatban harmóniához vezetnek!

Már ismerhetik Pálfiné Nagy Máriát és Pálfi Lászlót, akikről februárban a Házasság hete kapcsán is meséltem olvasóinknak: bimbózó, majd elsöprő szerelmük, egymáshoz való hozzáállásuk példaértékű lehet mindannyiunk számára!

Egység, összhang jellemzi őket és az egész kapcsolatukat is. A fehérvári házaspár negyven éve tart ki egymás mellett jóban és rosszban. Amikor az őszinte, tiszta szerelemről, annak számukra való jelentéséről és jelentőségéről kérdeztem őket, tagadhatatlanul igazinak láttam őket. Első táncuk 1981-ben kezdődött, s mind a mai napig tart. Bár olykor a lépésekben elfárad a láb, de nem felejti a ritmust - vallják.

Már megismerkedésük estéjén kristálytisztán kirajzolódott bennük a kép: a jövőt együtt képzelik el! Bár a sors eleinte teljesen más utakra sodorta az akkor tizenéves fiatalokat, tanulmányaikat is máshol folytatták, életüket más közegben élték, a célegyenes mégis egy irányba terelte őket.

A hosszú évtizedek óta tartó frigy szerintük a kompromisszumoknak, egymás meghallgatásának, megértésének, őszinteségének köszönhetik. Szerintük a családalapítás alapjai is pontosan ezek!

A kezdeti sikertelenséget felváltotta a csoda: két gyermekük született, s Mária és László mára nemcsak büszke édesanya és édesapa, de boldog nagyszülők is: "Unokáinkkal lett teljes az életünk!" – fogalmaztak. A házaspár hozzátette: a tisztaságot, az őszinteséget, a családi értékeket szeretnék átadni unokáiknak is. Éppen úgy, ahogyan azt gyermekeikkel tették annak idején, akik viszonozták is a szülőktől kapott örömöket és gondoskodást.

5 évvel ezelőtt Mária és László harmincötödik házassági évfordulójára egy meglepetést terveztek: házassági esküjüket a fehérvári Kovács Kata ceremóniamester előtt erősíthették meg meghitt körülmények között, családjuk körében. A ceremóniamester szerint hatalmas csoda, amikor nem csupán az ifjú párok állnak elé, hanem azok a párok is, akik hosszú évek óta élnek házasságban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek