2 hónapnál régebbi cikk

Megvannak Székesfehérvár és Fejér kedvenc tesitanárai
·Oktatáselismerés·Utolsó frissítés: undefined
Megvannak Székesfehérvár és Fejér kedvenc tesitanárai
·Oktatáselismerés·Utolsó frissítés: undefined

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az ország kedvenc tesitanárainak kiválasztására. „K&H mozdulj! az év tesitanára” vármegyei szavazásának végeredményei pénteken kerültek nyilvánosságra.

"A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelőtanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tesitanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól. Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek” - ezt a célt fogalmazta meg Balogh Gábor, MDSZ-elnök az első népszerűségi szavazás háttereként, amely a a K&H támogatásával zajlott.

Országszerte 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra intézményvezetőktől, kollégáktól, szülőktől és gyerekektől egyaránt. A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be:

  1. 200 fő, vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő
  2. 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő
  3. 30 év alatti, fiatal testnevelő.

A jelöltekre összesen majdnem 136 ezer szavazat érkezett. Fejér vármegyében Kerkusa László, a velencei Kisalföldi ASzC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanára kapta a legtöbb szavazatot 30 év alatti alatti kategóiában, Pekács Jánosné, a soponyai Zichy János Általános Iskola testnevelő tanára a 200 főnél kisebb kategóiában, míg Rácz Katalin, a Székesfehérvári István Király Általános Iskola tanára a 200 főnél nagyobb kategóriában.

Az országos szavazás május 21-június 10. között zajlik majd a vármegyei és budapesti győztesek részvételével. A megtisztelő címen túl a nyertesek értékes díjakat is kapnak: a vármegyei nyertesek (20x3 fő) feliratozott pólót, továbbá egyenként 25.000 Ft értékű Hervis sportszervásárlási utalványt, az országos nyertesek pedig (3 fő) pedig feliratozott melegítőt, továbbá egyenként 250.000 Ft értékű pihenőutalványt. 

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek