2 hónapnál régebbi cikk

Többféle vállalati biztosítás közül lehet válogatni
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/Raten-Kauf
Többféle vállalati biztosítás közül lehet válogatni

De egyáltalán melyik lesz az ideális? Vagy mire van mindenképpen szükség? Érdemes a vállalkozásoknak biztosítást kötni? Megannyi kérdés, amelyekkel jobb tisztában lenni, mivel az üzleti élet számos területén segítséget nyújthat a megfelelő védőháló alkalmazása, valamint a váratlan helyzetekre történő felkészülés.

Milyen vállalati biztosítások érhetőek el?

Fontos először leszögezni azt, hogy mit nevezünk vállalati biztosításnak. A legfontosabb célja ezeknek a szolgáltatásoknak az, hogy a kockázatokat elkerüljük. Egy vállalkozás fenntartása, működtetése több kockázattal is járhat. Tárgyi eszközökre és szellemi javakra is egyaránt köthetünk biztosításokat. Például egy meglévő vállalkozói hitel esetén kifejezetten fontos, hogy a cég értékeit megfelelően védjük, ebben például az expresszkolcson.hu is tud segíteni. 

Természetesen a vállalkozások tevékenysége nagyon sokrétű lehet, sok esetben össze sem lehet hasonlítani őket. Ehhez mérten az igényelhető biztosítások köre is legalább ilyen széles. A legnagyobb csoportba a vagyonbiztosítások tartoznak, ami vonatkozhat a cég vagyonára, műszaki, elektromos berendezésekre, de a számítógépekre és géprongálódásra is. A felelősségbiztosítások a munkáltatóra, tevékenységre és szolgáltatóra egyaránt vonatkozhatnak. Környezetszennyezési felelősségbiztosítás is létezik már, vagy éppen szakmai felelősségbiztosítás. Utóbbiba tartozik bele a szociális és egészségügyi tevékenységre vonatkozó biztosítás, műszaki, építészeti biztosítás vagy a könyvvizsgálók és könyvelők felelősségbiztosítása.

A megfelelő védőháló kialakítása nagyon fontos a vállalkozás életében, hisz a váratlan helyzetek bizony ha akarjuk, ha nem, érkezni fognak. Nem jövőbe látónak, hanem előrelátónak kell lenni.

Melyik biztosítás mire jó?

A céges vagyonbiztosítással az épületeket, árukat és berendezéseket védhetjük. A felelősségbiztosítás a harmadik félnek okozott károkat fogja fedezni. A balesetbiztosítás a munkahelyi balesetek során érintett munkavállalók kárát fogja megtéríteni. Céges utasbiztosítás is elérhető, ami a munkavállalók utazási költségeit fedezi, ha az utazás során betegség, baleset vagy más váratlan esemény történik.

A vállalati egészségbiztosítás is népszerűnek számít, ami a dolgozók egészségügyi ellátásának költségeit fogja megtéríteni.

Mindenképpen szükség lesz szakértőre

Mint látható, rengeteg biztosítási termék közül lehet választani. Az, hogy ezek közül melyik lesz a tökéletes választás, több tényezőtől is függ. Milyen tevékenységet űz a vállalat, hány munkavállalóval rendelkezik, jelenleg van-e bármilyen biztosítása. Az egyes termékek között is hatalmas különbségek lehetnek, ezért az sem mindegy, hogy melyik biztosító ajánlatát választjuk. Először egy szakértővel kell felvenni a kapcsolatot, aki segít eligazodni a vállalati biztosítások világában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek