2 hónapnál régebbi cikk

A mobilstégek előnyei és titkai
Fehérvár Médiacentrum fotója
hiraplan
A mobilstégek előnyei és titkai

Ha vízparti ingatlannal rendelkezik, biztosan elképzelte már, milyen érzés lenne kisétálni a tóra egy stégen, és onnan csodálni a naplementét. A mobilstégek nemcsak esztétikusak, hanem praktikusak is, és számos előnyt kínálnak a hagyományos megoldásokkal szemben. 

Cikkünk segít a tájékozódásban. Megmutatjuk, mikor ideális választás, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy minőségi mobilstég, amelynek tervezésével és gyártásával a Hira Plan is foglalkozik.

Miért jó megoldás egy mobilstég?

A mobilstégek legnagyobb előnye a sokoldalúságuk. Könnyen telepíthetők, áthelyezhetők és bővíthetők. Ezért tökéletes megoldást nyújtanak azoknak, akik szeretik változtatni vízparti környezetüket, például attól függően, hogy horgászatra, napozásra vagy kellemes kikapcsolódásra vágynak.

Rugalmasság a kialakításban

Könnyen telepíthetők és leszerelhetők, ami különösen fontos például a Balatonon, ahol a stégek csak szezonálisan használhatók. Ez a rugalmasság előnyös lehet más szempontból is. Mindig jó állapotban marad a szerkezet, és nem kell számolni a téli időjárás viszontagságaival.

A mobilstégek különféle méretben érhetők el. Vannak kompakt, 2,7 m x 2,7 m-es modellek és nagyobb, családi méretű 2,7 m x 4,5 m-esek. Ha teljesen egyedi kialakítás az elképzelés, az igényekhez igazítható a tervezés folyamata. 

Milyen a jó mobilstég?

Fontos a tartós és időtálló konstrukció. A horganyzott acélszerkezetek és a különböző burkolóanyagok, amelynek alapja lehet borovifenyő, trópusi keményfa, gyalult lucfenyő, biztosítják, hogy évtizedekig használható maradjon. 

További előny a modularitás. Ez azt jelenti, hogy könnyen bővíthetők. Bármikor hozzáadhathatók különböző kiegészítők, például korlát, pad, nyugágy, asztal vagy lépcső.

Biztonság és kényelem

A jó mobilstég stabil és komfortos. Egy feszített huzallal ellátott faburkolatú- vagy fémkorlát biztonságossá teszi a stégen való tartózkodást. A lépcsők és létrák segítségével pedig könnyebben megközelíthető a vízfelület.

Tanácsok a mobilstég kiválasztásához

  • Döntse el, mire szeretné használni a stéget! Horgászathoz, napozáshoz vagy esetleg mindegyikhez? 
  • Vegye figyelembe a helyi szabályozásokat! Bizonyos esetekben szigorú előírások vonatkoznak a méretre és elhelyezésre. 
  • Válasszon minőségi anyagokat! Ez nagyban befolyásolja a tartósságot és megjelenést. 
  • Tervezzen előre! Lehet, hogy most egy kisebb stégre van szüksége, de később szeretné bővíteni. Válasszon olyan modellt, amely lehetőséget nyújt az átalakításra!

Egy mobilstég minden pillanatot különlegessé varázsol a vízparton. Hajnalban kiülhet rá, és eggyé válhat az ébredő természettel. Délután a családi horgászathoz vagy kellemes napozáshoz biztosít tökéletes helyszínt. 

Bátran játsszon el a gondolattal és ha kérdése van, keressen fel egy szakértőt! Segíthet felmérni az igényeit, megtervezni a szerkezetet, hogy mindenben megfeleljen az elvárásainak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek