1 évnél régebbi cikk

Fehérvár legjobb lazulós helyei, ahol bármikor elüthetitek az időt
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvár legjobb lazulós helyei, ahol bármikor elüthetitek az időt

Hol a legjobb Fehérváron chillezni? - kérdeztük tőletek, most pedig megmutatjuk, hogy szerintetek melyek a város legtutibb lazulós placcai.

Nyár van, nyár... de szép is lenne, ha már itt volna, de addig be kell érjük a kissé szeszélyes tavasszal. Ám ha éppen a szebbik orcáját mutatja az év első teljes évszaka, akkor könnyű elcsábulni egy kis szabadban való lézengésre. 

Igen ám, de pont azt próbáltuk megfejteni, hogy melyek lehetnek a város legszuperebb lazulós helyei, így a segítségeteket kértük...

Facebookon és Instagramon is az éterbe küldtünk egy-egy történetet, ahova beírhattátok a kedvenceiteket, melyekből aztán - a frappáns válaszokat látva - nem győztünk szemezgetni.

Íme, Székesfehérvár legjobb chillezős placcai – szerintetek.

Palotavárosi tavak

Ha van jó hely... a Palotavárosi tavak nem véletlen végzett az első helyen a szavazásban, hiszen itt mindenki kedvére válogathat a lazítási lehetőségekből. Ha aktív pihenésre vágytok, lejátszhattok egy foci- vagy kosármeccset a szabadidőközpontban. Ezen kívül megfuttathatjátok kis kedvenceket is, vagy egyszerűen csak bandázhattok a tóparti stégen, távol a városi sürgés-forgástól.

Bartók Béla tér

A Vörösmarty Mihály Könyvtárnál megtalálható placc igen hangulatos hely délutáni sziesztára. Szuper szabadtéri placc, ahol gyönyörködni lehet az épület előtti virágokkal körülölelt medencében, de ha a friss levegőn való olvasáshoz szottyan kedvetek, kipróbálhatjátok a parknál nemrég kialakított olvasósarkot is.

Kapcsolódó
Nyitva Székesfehérvár leghangulatosabb szabadtéri olvasósarka

A Vörösmarty Mihály Könyvtár idén is szuper szabadtéri olvasósarkot rendezett be a Bartók Béla téri épületénél.

Zichy liget

A város egyik legkedveltebb parkja a Zichy liget, amely tökéletes a lazulásra. A naptól védett, fákkal borított helyen a Fő utcai sétából megpihenve tudjátok figyelni a fehérvári pezsgést. A Zenepavilon nyaranta muzsikától hangos, esténként pedig csodás fényekben pompázik, ezzel idilli hangulatot kölcsönözve a ligetnek.

Csónakázó-tó és környéke

Ez a hely az egyik legchillesebb része Fehérvárnak, ahol a tó kacsái szeretettel várják a lazulni vágyókat. Itt nem csak tóparti pihenésre van lehetőség, hiszen a tavon csónakázni is tudnak a vizes élmények szerelmesei. A szigeten pedig kitűnő piknikhely, ahol simán kiereszthetitek a fáradt gőzt.

A Csónakázó-tó az egyik legromantikusabb fehérvári helyszín

Horváth Reni

Sóstói Természetvédelmi Terület

A tanösvényre belépve két fő irányba indulhatunk: egyrészt a Kócsag-torony felé, a torony mellett pedig ott a napozóterasz és a közelében elhelyezkedő pihenő-játszótér - így ez a rész nemcsak felnőtteknek nyújt kikapcsolódást, de a kisgyerekes családok is remekül eltölthetik az időt. Másrészt keleti irányba, ahol pedig a Sóstói Természetvédelmi Terület legnyugisabb részéhez érkeztek.

Itt szemügyre vehetitek az erdei és mezei állat- és növényvilágot, de akár szabadtéri eszegetésekre is alkalmas a placc. Annyi biztos, bármelyik irányba is indultok el, mindkét helyen természetközeli és nyugodt környezetet találtok, amely tökéletesen alkalmas a lazulásra.

Rózsaliget

Ha rózsás hangulatban vagytok, mindenképpen látogassatok el Fehérvár egyik legcsodásabb parkjába. Amellett, hogy nyár elején álomszépen virágzó rózsákat szaglászhattok, kár lenne kihagyni az újonnan felújított Csitáry-kút savanyúvizét.

Kapcsolódó
A helyére került a gyönyörűen felújított Csitáry-kút

A kút alatti vascsőhálózatot is cserélni kellett.

Aranybulla-emlékmű

A felújított Aranybulla-emlékmű kiváló terület lett túrázásra és piknikezésre is, a felújított utak és lépcsőnek köszönhetően pedig gyalogosan is könnyebb a megközelítése. Találtok itt pihenő, illetve kilátóteraszt is, így kötelező hely azok számára, akik nyugis és szép környezetben, történelmi emlékmű társaságában vágynak a kikapcsolódásra.

Halesz park

Itt is megtalálhatja mindenki magának a kedvére való szórakozást: van lehetőség sportolni a kialakított foci-, illetve kosárpályáknak köszönhetően. Valamint a fák hűsítő árnyékában vagy a füves területen is lehet chillezni, beszélgetni, netalántán csak úgy lézengeni.

Székesfehérvár Central Parkja, a Halesz

Pál Loránd

Millenium Emlékmű (Háromágú)

Az Öreghegy tetején magasló három 30 méteres oszlop melletti placc igazi kis lazulós hellyé nőtte ki magát a Fehérváriak körében. Ez a terület is kiválóan alkalmas különböző szabadidős tevékenységekre. De ha csak haverokkal szeretnétek nyugis helyen társalogni, vagy randizós helyet kerestek, ez is egy tökéletes választás.

Kossuth udvar

Fehérvár eldugottabb helyei közé tartozik ez a relaxáláshoz pazar hely, ahol rengeteg fiatal fordul meg nap mint nap. Nem csoda, hiszen nagyszerűen kialakított területről van szó, amely ideális hely a spanokkal való lustálkodásra, vagy akár az egyedüli lazításra.

Kossuth udvar

Csákány Bence

(Szerző: Szente Patrícia, Csákány Bence)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek