3 hónapnál régebbi cikk

Heteken belül indul a nyár egyik leglátványosabb programja, nem messze Fehérvártól
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Alcsúti Arborétum
Heteken belül indul a nyár egyik leglátványosabb programja, nem messze Fehérvártól

Várhatóan júniusban kezdődik a szentjánosbogár-rajzás az Alcsúti Arborétumban, és két hétig tart majd. Szokás szerint lesznek vezetett túrák is.

Hogyan világít a szentjánosbogár? Honnan ered az elnevezése? Milyen életmódot folytat? Többek között ezekre a kérdésekre is választhat kaphatnak majd azok, akik részt vesznek az Alcsúti Arborétum  szentjánosbogár-rajzásának vezetett túráin.

Az arborétum honlapján felhívják a figyelmet, hogy a nyár egyik leglátványosabb programja még nem kezdődött el, de előreláthatólag júniusban, két héten keresztül várják majd az emiatt odalátogatókat. A szentjánosbogár-rajzás minden esetben bogár- és időjárásfüggő, ezért érdemes követni a posztjaikat például a Facebookon.

A részvétel előzetesen nem regisztrációhoz kötött, az este 20:30-kor, 20:45-kor és 21:00-kor induló szakvezetés hossza hozzávetőleg 1-1,5 óra lesz majd. A fotózás lehetséges, de kizárólag vaku nélkül és az arborétum által előzetesen kijelölt útvonalon. Indulás előtt mindenkinek ajánlják a kullancs- és szúnyogirtó szerek használatát.

Aki nem volt még szentjánosbogár-rajzáson, nagyjából valami hasonlóra számítson:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek