2 évnél régebbi cikk

Lesz minden: napsütés, hőség, zápor, zivatar és vihar is
·Időjárásnyár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Lesz minden: napsütés, hőség, zápor, zivatar és vihar is
·Időjárásnyár·Utolsó frissítés: undefined

Napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani kell a jövő héten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint változékony lesz az időjárás.

Akár 31 fokot is mutathatnak a a hőmérők higanyszálai a jövő héten. Változékony lesz a jövő heti időjárás: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn napsütéses idő várható. A Nyugat-Dunántúlon délután, estefelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz, de a zivatarokat erős vagy viharos széllökések kísérhetik. Hajnalban 7 és 12 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden a hosszabb-rövidebb napsütéses időszakok mellett sokszor erősen felhős lesz az égbolt. Több helyen várható zápor, zivatar. A Dunántúlon megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 8 és 17, délután 19 és 29 fok közötti értékek várhatók. 

Szerdán is előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megerősödik a szél. Hajnalban általában 6-13 fok várható, de a derült, szélvédett északkeleti vidékeken hűvösebb is lehet. Délután 17-23 fok lesz a jellemző.

Csütörtökön sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. Csütörtökön hajnalban általában 2-10 fokot mérhetnek, de a fagyzugos részeken még hidegebb is lehet. Délutánra 20 és 25 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken igazán kellemes, napsütéses időre számíthatunk. A minimum-hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul. A maximumok 24 és 29 fok között valószínűek.

Szombaton hidegfront vonul át a térség felett. Kisüt a nap hosszabb-rövidebb időre, de szórványosan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Szombaton a hőmérséklet hajnalban 6 és 15, délután 27 és 32 fok között várható.

Vasárnap szintén számíthatunk napsütésra. A hajnali 8-17 fokról 23 és 28 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek