3 hónapnál régebbi cikk

Két túszt keresnek Fehérváron: valaki rabul ejtette az ovisok manóit a Mesés kiskertekből
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Két túszt keresnek Fehérváron: valaki rabul ejtette az ovisok manóit a Mesés kiskertekből

Sajnos nem telik el úgy év, hogy az ovisok és óvónénik nagy munkával és szívvel készített alkotásait valaki meg ne rongálja.

Alig két hete, ráadásul nehezített időjárási körülmények között születtek mesés alkotások a Zichy ligetben. Tizennyolc székesfehérvári óvodából mintegy 300 gyermek vett részt idén a Mesés kiskertek versenyen - kicsik és nagyok együtt alkottak, kedvenc meséiket, álmaikat, na meg szívüket-lelküket beleadták a különleges kompozíciókba.

Aztán vannak, akik kevésbé kreatívak, de szépérzékük lehet, mert minden évben akad olyan lelkes Zichy ligetben sétálgató, aki lop az ovisoktól beleszeret ebbe-abba és magával viszi a kiskertekből.

Idén a "Moha és páfrány" kert esett áldozatul. Az egyik kis alkotó édesanyja így ír közzé a közösségi médiában közzétett felhívásában:

"A gyerekek kerámia foglalkozáson vettek részt, és az óvónénik segítségével gondosan elkészítették Mohát és Párányt a kismanókat (és kisbarátaikat) a sokak által ismert régi meséből. Nem lett tökéletes, nem ér sokat, nem műalkotás....de a Miénk!!! A csoporté!!! 23 kisgyermek lesz bánatos, ha nem kerül vissza a helyére, mert a napokban ellopták! Bárki is vitte el, szeretnék, ha meggondolná magát és vissza tenné! Mi megbocsájtunk!"

Szóval kedves tolvajok túszejtők, előttetek a lehetőség, hogy javítsatok!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek