Meggyőző többséggel vezetheti tovább Fehérvárt Cser-Palkovics András csapata
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Meggyőző többséggel vezetheti tovább Fehérvárt Cser-Palkovics András csapata

A 14 egyéni választókerületből 13 körzetben a Fidesz önkormányzati képviselője jutott be a közgyűlésbe. Ekkora támogatottsággal még soha nem győzött a kormánypárt Fehérváron.

Székesfehérvár polgármestere

Cser-Palkovics András 2010 óta vezeti Székesfehérvárt, és polgármesterként a negyedik ciklusát kezdheti meg 2024 októberétől.

Városközpont-Belváros - Székesfehérvár 01. számú egyéni választókerület

Lehrner Zsolt - Fidesz: Gyerekkora óta fontos számára Fehérvár szíve. Célja a közbiztonság megerősítése, és az utcák, járdák, homlokzatok felújításának folytatása, valamint a Szent István tér felújítása. A tágabb belvárosban élőknek több zöldfelületet kíván teremteni. 

Városközpont-Észak - Székesfehérvár 02. számú egyéni választókerület

Kovács Zsoltné – Fidesz:  Büszke arra, hogy bevonta a Csónakázó-tó szigetét a közösségi életbe, a Rózsaliget rehabilitációjára, hogy rengeteg járdafelújítást, zöldterületi és játszótéri fejlesztést tudtak elkészíteni. Szeretné, ha most a Zichy liget felújítása kerülne középpontba.

Víziváros - Székesfehérvár 03. számú egyéni választókerület

Patik Ferenc – Fidesz:  Székesfehérvár az otthona, a szülővárosa, melynek rengeteget köszönhet, ezért is vállalkozott arra, hogy következő éveit a város és a városrész szolgálatára tegye fel. Az Akóts-malom és a fűtőerőmű területei is ad számára bőven feladatot, folytatni kívánja a zöldfelületek növelését, a kereszteződések, zebrák biztonságosabbá tételét és a közbiztonság erősítését.

Városközpont-Dél - Székesfehérvár 04. számú egyéni választókerület

Molnár Tamás – Fidesz:  Folytatni kívánja a környék életminőséget javító beruházásait, ideértve a játszóterek, a zöldfelületek bővítését. Szintén kiemelt fontosságúnak tartja a járda- és útfelújításokat. Célja a Béke tér teljes megújítása és a parkolási lehetőségek bővítése is.

Tóváros, Alsóváros, Belső-Maroshegy - Székesfehérvár 05. számú egyéni választókerület

Mészáros Attila – Fidesz: Az elmúlt években több jelentős beruházást tudott megvalósítani az 5. számú választókörzetben az iskolák, óvodák fejlesztésétől a Sóstó Vadvédelmi Központon és közösségi házon át a Déli összekötőig. A következő időszakban elsődlegesen az úthálózatot, a közlekedési lehetőségeinket szeretné javítani, emellett folytatja a tóvárosi járdafelújítási programot is.

Maroshegy - Székesfehérvár 06. számú egyéni választókerület

Brájer Éva – Fidesz: Az Úrhidai út megújítása az állami program első helyén szerepel. Folytatni kívánja a Vásárhelyi út már megkezdett felújítását is. A gyerekeknek újabb játszó- és közösségi teret építenek a Harmatosvölgyben, jelentős fásítással.

Dél-Palotaváros - Székesfehérvár 07. számú egyéni választókerület

Farkas László – független: 1985-ben költözött első lakóként egy Tolnai utcai panellakásba három gyermekével, akkor került ide, mikor javában épült a városrész. Amikor 1990-ben először választották meg a körzet önkormányzati képviselőjének, célul tűzte ki, hogy a lakónegyedben élőkkel összefogva olyanná formálják a városrészt, ahol mindenki úgy érzi, jó itt lakni.

Észak-Palotaváros - Székesfehérvár 08. számú egyéni választókerület

Viza Attila – Fidesz: Az elmúlt években kiemelkedő eredményeket tudott elérni a városrészben, a tavak közösségi, szabadidős térré váltak, számos út- és járdafelújítást valósítottak meg. Az új ciklusban a Vasvári iskola előtti tér felújítását, a Bőrgyár megmentését és a Rác utca felújítását tűzte ki célul.

Feketehegy, Szárazrét, Szedreskert - Székesfehérvár 09. számú egyéni választókerület

Szontaghné Kovács Erika – Fidesz:  Véleménye szerint Feketehegy-Szárazrétnek együtt kell fejlődnie Székesfehérvár egészével, ehhez a lakók szükségleteit meg kell hallgatni, és összhangba kell hozni az önkormányzat lehetőségeivel.

Felsőváros, Fecskepart, Királykút - Székesfehérvár 10. számú egyéni választókerület

Földi Zoltán – Fidesz: A nagyberuházásokon túl, mint a Móri út felújítása, számos kisebb-nagyobb fejlesztést tudtak végrehajtani, mindezt úgy, hogy Felsőváros ne veszítse el karakterét. Folytatni kívánja a beruházásokat, élen a Móri út II. ütemével, a csapadékvízelvezetés korszerűsítésével és a Kereszttöltés úttal, hogy összekapcsolják Felsővárost és Szárazrétet.

"vezér utcák", "író utcák", Széna tér, Almássy és Fáy lakótelep - , Székesfehérvár 11. számú egyéni választókerület

Deák Lajosné – Fidesz: A játszóterek, parkok bővítése és védelme elsődleges, és legalább ilyen fontos számára a közlekedés biztonságának javítása, különösen a Vezér utcákban, melyek felújítását célul tűzte ki. Nem adta fel régi tervét a Nefelejcs és Olaj utcák közötti összekötő megépítését sem.

Észak-Öreghegy, Csala - Székesfehérvár 12. számú egyéni választókerület

Östör Annamária – Fidesz: Munkája a csatornázás teljes kiépítésével kezdődött, és az utak felújításával folytatódik. Ezt a feladatot nem is kívánja lezárni, ameddig minden öreghegyi út és járda meg nem újul, ki nem épül, külön figyelemmel a közlekedés biztonságára. 

Dél-Öreghegy, Kisfalud - Székesfehérvár 13. számú egyéni választókerület

Róth Péter – Fidesz: Cser-Palkovics András bízta meg 2010- ben, hogy alpolgármesterként Székesfehérvár közösségi identitását erősítse és formálja. Ezt a küldetést nem adja fel, de az önkormányzati választáson ahhoz kérte a bizalmat, hogy város, számára is legfontosabb részét nagyon is kézzel foghatóan építhesse. Gyermekkora óta él Öreghegyen, célja az utcák felújításának felgyorsítása, a közösségi zöldterületek fejlesztése, a közterületi kamerarendszer és az okoszebraprogram bővítése.

Ráchegy, Búrtelep, Börgönd - Székesfehérvár 14. számú egyéni választókerület

Békési Ferencné – Fidesz: A Búrtelepen az útfelújításokat, az oktatási intézmények beruházásait, a Köfémen főleg a közterületek rendezettségét, zöldítését, Ráchegyen szabadidős lehetőségeket kívánja megvalósítani. Börgöndön a közvilágítás és az utak bővítése a cél.

Települési kompenzációs lista - hat önkormányzati képviselő

  • Fazakas Attila - FKE
  • Fenekes Roland - MKKP
  • Juhász László - VÁLASZ FCF
  • Sándor Barbara - FKE
  • Varga Eszter - MKKP
  • Végh Annamária - Mi Hazánk

Nem teljes feldolgozottságnál az egyéni választókerületi eredmények Székesfehérváron!

(szekesfehervar.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek