2 hónapnál régebbi cikk

Táborok és hosszú hétvégék a kézművesség jegyében
Fehérvár Médiacentrum fotója
fehervarikezmuvesek.hu
Táborok és hosszú hétvégék a kézművesség jegyében

Kosárfonás, nemezelés, üvegékszer készítés, csipkeverés. Csak néhány a szakágak közül, amelyekkel megismerkedhetnek azok, akik jelentkeznek a Fehérvári Kézművesek Egyesületének táboraiba. Idén is több turnus és hétvége áll az érdeklődők rendelkezésére. 

Kétfajta táborral készül idén nyáron a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A gyerekek számára július első hetében és augusztus 12-16 között van lehetőség megismerkedni egyes kézműves szakággal. A gyerektáborokba turnusonként 12-15 gyermeket várnak, hogy a szülőket segítsék a nyári szünidő alatt. 

"9-től 16 éves korig várjuk a gyermekeket, és népi kézműves foglalkozásokkal ismertetjük meg. Vannak visszatérő táborosaink ilyenkor, akik évről évre jönnek hozzánk, mert nagyon érdekli őket. Sőt olyan is van, aki mind a két táboron részt szokott venni. A két tábornak nem azonos a tematikája, mindig mást és mást csinálunk a gyerekkel"-mondta el  Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke. 

A gyerekek a táborban megismerkedhetnek a varrással, a hímzéssel, a kosárfonással, a nemezeléssel, a gyöngyfőzéssel. A felnőtteknek idén nem táborral, hanem hétvégéken, pénteken, szombaton és vasárnap, három napos intenzív alkotóműhellyel várják a résztvevőket. 

"Vannak, akik határozott elképzeléssel jönnek, akik évről évre hozzánk járnak, hogy mit szeretnének elkészíteni. Minden tábor esetében a kézműves, aki vezeti a tábort, ad egy kínálatot, hogy mit tervezett be a három napra, és akkor ezért az összegért mi az, amit meg tud csinálni a három nap alatt, hogy beleférjen, elmélyüljön a munkába, szép legyen, jó legyen, megtanulja a folyamatokat. Aki gyorsabban dolgozik, ügyesebb, lehet még plusz dolgokat, akkor anyagköltséget kérünk"- ismertette az egyesület elnöke. 

A felnőttek tíz szakágban mélyülhetnek el. Megtanulhatják a nemezelés, a bútorfestés, a kosárfonás, az üvegékszer készítés, a gyöngyfűzés, a vászonszövés, a fafaragás, a szabászat és a csipkeverés fortélyait. A táborokba és a felnőttek alkotó napjaira a Fehérvári Kézművesek Egyesületének honlapján lehet jelentkezni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek