4 hónapnál régebbi cikk

Vidi, AFKC: távozók futószalagon, felkészül - az érkezési oldal
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mátay Balázs
Vidi, AFKC: távozók futószalagon, felkészül - az érkezési oldal

A holtszezonban megindult a jövés-menés az élvonalbeli csapatoknál több sportágban is. Pénteken a labdarúgóknál és a női kéziseknél jelentettek be távozókat, köztük mindkét csapat edzőjét. Egyiküket elküldték, a másikat elcsábította az egyik rivális.

Néhány napja a lejáró szerződésű Bese távozását (a volt válogatott hátvéd Újpestre igazolt), pénteken pedig előbb az ugyancsak korábbi válogatott középpályás, Sigér Dávid szerződésbontását, majd este a vezetőedző, Bartosz Grzelak távozását jelentette be a Fehérvár FC NB I-es labdarúgó csapata. A télen a Ferencvárostól érkezett szűrő és a klub közös megegyezéssel bontotta fel 2025 nyaráig érvényes megállapodását, hogy azon melegében a romániai élvonalban szereplő Sepsi OSK be is jelentse a 34. életévéhez közeledő futballista leigazolását. Grzelak szerződtetését az Újpest kommunikálta, majd éjjel a Fehérvár FC is bejelentette, hogy a lengyel-svéd tréner bő egy év után másutt folytatja.

Azt, hogy milyen egyezséggel engedte el a Vidi Sigért, nem közölték, de valószínűleg a mértékadó Transfermarkt által közölt 275 000 eurós érték közelében lehetett az, amiért megváltak tőle Fehérváron, mint ahogy Grzelak sem mehetett ingyen, hiszen neki is érvényes kontraktusa volt a klubbal.

A lelépő vezetőedző helyett még nem tudni biztosan, hogy ki veszi át a Vidi irányítását, de egyre többen összeboronálták már a piros-kékeket egykori játékosukkal, a pályaedzőként és ideglenesen vezetőedzőként is korábban a Sóstón dolgozó Pető Tamással, aki az NB III-as Veszprémtől távozott három szezont követően, s térne vissza most a piros-kékekhez. Úgy tudjuk, más jelölt is akad a posztra, s hétfőig eldől, ki lesz a befutó.

A különböző közösségi felületeken olvasható bejegyzések alapján a szurkolók egy része nem túl lelkes Pető esetleges kinevezése tekintetében, nem mindenki érzi alkalmasnak a feladatra, illetve egyéb kifogások is felmerültek vele kapcsolatban.

Egy biztos: érdekes és mozgalmas napok előtt áll a Vidi, mert úgy tudjuk, hogy Grzelak és Bese után még Fiola és Katona is a lila-fehérek szolgálatába állhat, sőt, Tóth Balázsról sem mondtak még le a Megyeri úton, igaz, az UFC-nél nem titkoltan szintén főképp fiatalokat igazolnának, néhány rutinosabb, de nem 30 pluszos futballista mellett, mert ez volt az új tulajdonos kérése a vezetőktől, ebbe a koncepcióba pedig a 34 éves Fiola aligha fér bele a temérdek műtétjével és sérülékenységével. Mindenesetre úgy értesültünk, hogy a harmadik Eb-szereplésre készülő védővel még senki sem tárgyalt érdemben a Vidi részéről a hosszabbításról, a kapus, Tóth Balázs pedig egyszerűen nem akar elmenni Fehérvárról, legalábbis jelenleg...

Az, hogy végül ki megy, ki marad, kiket igazol a Vidi, egyáltalán igazol-e érdemben, vagy valóban jön a drasztikus fiatalítás, egyelőre csak sejthető, de a hivatalos bejelentések sem késhetnek már sokat, lévén, jövő héten kezdődik a felkészülés a Sóstón a bajnokságra és a KL-re. Szóval, nem lesz unalom az Eb árnyékában sem. 

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabda csapata közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy nem érvényesíti a vezetőedző, Horváth Roland szerződésében szereplő szerződéshosszabbítási opciót, így az egy éve az éppen kiesett érdi csapattól érkezett tréner távozik a kispadról. Ez nem is csoda, hiszen az AFKC két fordulóval a szezonzárás előtt még kieséstől fenyegetett helyzetben volt, s csak a végül búcsúzó NEKA és a Vasas elleni sikerek okán lépett fel a 9. helyig a tabellán és kozmetikázta éppen elfogadhatóra az egyébként nem túl szívderítő idényét. 

A fehérvári klubnál a játékoskeretben is komoly mozgások vannak, távozik két kapus, Kubina és Tóth, valamint a mezőnyjátékosok közül Afentaler, Besszer és Zrnic, míg az érkező oldalon a visszatérő szélső, Szabó-Májer Krisztina, a portugál átlövő, Moreno, a spanyol válogatott kapus, Rotaetxe és a Mosonmagyaróvárról igazolt Hadfi Gréta - aki ugyancsak hálóőr - könyvelhető el, de még várható 1-2 érkező, mint ahogy az új edzőt is napokon belül bejelentik.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek