2 hónapnál régebbi cikk

A kiberbiztonság innovatív dimenziói: a Városházán tanácskoztak a jogászok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
A kiberbiztonság innovatív dimenziói: a Városházán tanácskoztak a jogászok

Hívással, sms-sel, és számítógépünkön keresztül bárhol utolérhetnek bennünket a csalók. Digitális világunk pestise a rengeteg kibertámadás, éppen ezért A kiberbiztonság innovatív dimenziói címmel rendeztek szakmai konferenciát hétfőn a Városházán.

A Székesfehérvári Törvényszék és a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezete közösen tartott szakmai konferenciát a kiberbiztonságról, annak lehetőségeiről és fontosságáról érdekes témák keretében.

Komoly hackertámadások áldozatai is lehetünk ugyanis! A mai világban teljesen mindegy, hogy magánszemélyről vagy éppen nagyvállalatokról, cégekről, önkormányzatokról, közigazgatásról van szó, a digitalizációs világ csalói bárkit, bármikor elérhetnek. „A kiberbiztonság innovatív dimenziói” címmel rendezett hétfői konferencia is erre hívja fel a figyelmet, melyet a Székesfehérvári Törvényszék a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezetével közösen rendezett a Városházán.

Cser-Palkovics András polgármester szerint a Díszterem autentikus helyszíne az eseménynek, hiszen mint ahogy a városvezető fogalmaz:

„Mégiscsak az Aranybulla kibocsátását szimbolizáló festmény árnyékában történik a találkozó, amely idén is izgalmas, érdekes, és a kor jellegzetességeit magában hordozó témákat dolgoz fel a konferencia keretében. A kiberbiztonság olyan kérdéskör, ami mindenkit érint: megcélozza az államigazgatást, a közigazgatást, s az önkormányzati világot éppúgy, mint a magánemberek, pénzintézetek gazdasági szereplők, szolgáltatók világát.”

Az online térben élt világunk kibővült, és ez magával hozta a csalásokat is, amikre azonban nem mindig vagyunk felkészülve a Székesfehérvári Törvényszék elnöke szerint. Turcsánné Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke, a MJE Fejér Megyei Szervezetének alelnöke úgy fogalmazott:

„Úgy érzem, lassabb léptekkel tudunk haladni a védekezés irányába, de próbálunk felcsatlakozni, és úgy gondolom, jó témát választottunk, mert közel száz ember regisztrált erre a rendezvényre, ami helyi viszonylatban is egy kimagasló létszám!”

A szakmai konferencia és egyben akkreditált képzés moderátora Bóka Viktor, Székesfehérvár főjegyzője, a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezetének elnöke volt.

A Fehérvár TV beszámolója a konferenciáról:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek