3 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérvár kiemelt helyszíne az idei Múzeumok Éjszakájának
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Székesfehérvár kiemelt helyszíne az idei Múzeumok Éjszakájának

A Múzeumok Éjszakája országos programsorozat központi helyszíne idén Székesfehérvár. A kora délután induló programokra ellátogatott a leendő kultúráért és innovációért felelős miniszter is.

A hagyományokhoz hűen nemcsak a közgyűjtemények, hanem „titkos” helyszínek is kinyitják ajtajukat ezen az estén a nagyközönség előtt. A délután egyik első tárlatvezetésének helyszíne volt a Városháza, ahol a bejáratnál már négy óra előtt gyülekeztek a kék karszalagos látogatók, hogy részt vegyenek egy különleges túrán. 

Az érdeklődőket a kapuban a Városház Tour két tárlatvezetője, Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsárné Németh Mariann idegenvezető várta, majd egy rövid köszöntőt követően közösen kalauzolták az érdeklődőket a 15. században emelt épületben. 

Székesfehérvár polgármestere megtisztelőnek nevezte, hogy a Múzeumok Éjszakája országos kulturális programsorozatnak Székesfehérvár a fővárosa az idei évben, és központi városként megmutathatja történelmi és kulturális értékeit.

„Tegyük a kultúrát, tegyük a magyar kultúrát vonzóvá és mindenki által elérhetővé."

- foglalta össze a Múzeumok Éjszakája fő üzenetét a leendő kultúráért és innovációért felelős miniszter. Hankó Balázs kiemelte, a huszonkettedik alkalommal megszervezett országos program keretében 460 helyszínen 2800 program várja az érdeklődőket. A koronázóváros az idei év kiemelt fő rendezvényhelyszíne, ahol a tavalyi évben is rekordot döntöttek, hiszen több mint 11 ezer látogató vett részt e különleges éjszakán.

A fehérvári események résztvevői a karszalag megvásárlásával jótékony célt szolgálnak, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért szervezetet támogatják.

A kinevezett miniszter a sajtótájékoztatót követően Cser-Palkovics András polgármester, Lehrner Zsolt alpolgármester és Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatójának kíséretében ellátogatott a Nemzeti Emlékhely – Középkori Romkertbe, ahol virágot helyeztek el Szent István szarkofágja előtt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek