2 hónapnál régebbi cikk

Rutinos, technikás kanadai védő a Volánban!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Cardiff Devils
Rutinos, technikás kanadai védő a Volánban!

Sam Jardine lesz az, aki a fehérvári hokicsapat ICEHL-keretében pótolja a szerződése ellenére június közepén annak felbontását kérő Marcus Phillips-t, aki egy magasabban jegyzett ligába szeretne igazolni.

Új hátvédet igazolt a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. A 30 esztendős kanadai Sam Jardine a második legerősebb tengerentúli ligából, az AHL-ből érkezik az osztrák bázisú liga, az ICEHL szeptemberi rajtjára és a Bajnokok Ligája (CHL) csoportkörére formálódó Volánhoz.

Az ICEHL-es tapasztalattal is rendelkező védő a fehérvári egylet klubhonlapjának úgy nyilatkozott, hogy már 2021-ben közel állt ahhoz, hogy ideigazoljon, amikor akkori csapata, a Bratislava Capitals egy játékosa és ügyvezetője tragédiája után visszalépett a bajnoki folytatástól, majd megszűnt, de végül úgy döntött, nem marad az osztrák ligában. Azóta megfordult a finn első vonalban, majd Angliában is, végül visszatért az amerikai-kanadai bajnoki rendszerbe, előbb az EICHL-es Greenville Swamp Rabbits, majd az AHL-es Calgary Wranglers szolgálatába állt.

Vele stabilabb lehet a Volán hátsó alakzata. Statisztikái és a róla megjelent cikkek alapján elmondható, hogy technikás, jó csapatember és sok gólpasszt ad, tehát a támadások során is kifejezetten jól jöhet a tudása.

Jardine leigazolásával 24 élő szerződéssel rendelkező hokisa van a Volánnak, a keret közelít végső állapotához.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek