2 hónapnál régebbi cikk

Háromhoz riasztották, de hét malacot talált a FEMA Dégen
Fehérvár Médiacentrum fotója
FEMA Állatmentők
Háromhoz riasztották, de hét malacot talált a FEMA Dégen

Állatkínzás gyanújával riasztották kedden a FEMA Állatmentő és Állatvédő Egyesületet. Az elkövető gazda akár szabadságvesztésre is számíthat.

Kedden tette közzé posztját a FEMA Állatmentő és Állatvédő Egyesület, miszerint háromezer forintjuk maradt közel kétszáz menhelyi állatuk etetésére és gondozására júniusban, ami havi szinten négy és félmillió forintba kerül. 

A segélykérés  közzététele után az emberek hamar összefogtak, és körülbelül száz támogató komment érkezett, többen jelezték, hogy utaltak az egyesületnek, ami rövidtávon nagy segítséget nyújt a FEMA-nak. A helyzetüket az sem könnyítette meg, hogy két mentőkocsijuk is elromlott.

Az Állatmentőknek nem volt ideje a rosszal foglalkozni, nem sokkal később  három rosszul tartott állathoz riasztották őket DégreA helyszínre érkezve olyat tapasztaltak, amit elmondásuk szerint eddigi karrierjük során még soha.

Hét borzasztó körülmények között tartott, csontsovány haszonállatot találtak. A rettenetes körülményeket tapasztaló állatvédők riasztották a 112-őt is. Mint azt közösségi oldalukon írták: A kiérkező járőrök jelentették az esetet és a forrónyomos parancsnok hatósági állatorvost értesített a további vizsgálatok érdekében.

"Amikor megkaptuk a bejelentést, akkor három nem túl jól táplált malacról volt szó, nem gondoltuk, hogy ennyire drasztikus helyzettel fogunk találkozni! Horrorfilmbe illő képkockákat osztottunk meg a facebook oldalunkon, nem számítottunk ilyen dologra"

- mondta el Lajos Bence, a FEMA műveletirányítója.

A helyszínen hét haszonállati  tetem is találtak, amelyek olyan állapotban voltak, hogy a halál pontos oka nem volt megállapítható. Amennyiben az életben maradt hét malac állapota alapján állatkínzást állapítanak meg, a gazdát akár letöltendő szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság. A vizsgálat lezártáig a malacoknak a helyszínen kell maradnia. Amennyiben továbbra sem tud a felelőtlen tulajdonos gondoskodni róluk, ezt a feladatot a FEMA fogja ellátni.

A FEMA Állatmentő és Állatvédő Egyesület arra kéri támogatóit, hogy amennyiben van rá mód, a mindennapokban is gondoljanak az állatvédőkre.

A FEMA Állatvédőknek az alábbi helyeken lehet pénzügyi támogatást nyújtani:
Cib bank 10700093 67838194 51100005
Revolut : @femaallatmentok
A Fehérvár TV összeállítása az esetről:
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek