10 hónapnál régebbi cikk

Segítsünk a Fema állatmentőknek!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fema Állatmentők
Segítsünk a Fema állatmentőknek!

Nagy bajban van a sérült, elütött, beteg állatok mentését végző Fema Egyesület. A több millió forintos havi költségek fedezéséhez, munkájuk végzéséhez támogatókra lenne szükség.

Adományt vittek pénteken a Velencei-tavi Sportért és Kultúráért Egyesület és a Szurkolók az Állatokért Alapítvány képviselői az állatmentőszervezetnek. Nagy segítséget jelentenek a tisztítószerek, az állateledelek és a takarók, amiket hoztak a Femához, az egyesület ugyanis nagy bajban van.

"Próbálunk minél büszkébben helytállni a munkánkban és minél kevesebbszer segítséget kérni. Sokszor próbálunk önerőből tevékenykedni, de jelenleg eljött az a pillanat, amikor ezt nem lehet saját zsebből kivitelezni. Mi a mentés mellett dolgozunk, és nagyon sokszor saját megélhetésünk forrása is belekerül, hogy az ide bekerülő állatok megkapjanak minden ellátást, amire szükségük lehet" - mondta el a Fehérvár Televíziónak Lajos Bence, a Fema Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület műveletirányítója, aki hozzátette, az is probléma, hogy az önkéntesek is kevesebben vannak, így nem tudják a feladatukat ellátni.

Lajos Bence ugyanakkor azt is kiemelte, nagy segítség volt Székesfehérvár Önkormányzatának egymillió forintos támogatása, amelyet évről évre biztosít az egyesületnek. Ez az összeg az elmaradt rezsiben és orvosi költségekben nyújt majd segítséget, ám a működésükhöz további támogatásra is szükség lenne.

"Mióta válsághelyzet van, az emberek elfelejtettek adományozni. Előtte aktívak voltak, a kisebb támogatások azonban szépen lassan elfogynak. Most már a közel négy és fél milliót súrolja a havi fenntartási költsége a közel 150 kutyusnak és 60 macskának, valamint az embereknek. Nagyon sokat megyünk, mivel mi kifejezetten sérült, bántalmazott vagy elütött állatokkal állatokkal foglalkozunk, vagy nagyon kicsikkel, nagyon öregekkel. Ezeknek az orvosoltatása hatalmas költségeket emészt fel"- hangsúlyozta a műveletirányító.

Lajos Bence azt is elmondta, évi 100 ezer kilométert mennek az autók. Magánszemélyek és cégek támogatása nélkül nem tudják végezni az állatmentést. Aki szeretné támogatni a Femát, megteheti az adó 1 %-a mellett eledellel, tárgyi adományokkal, például szállítóboksz ajándékozásával.

Fema Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület, CIB Bank: 10700093 67838194 51100005, külföldről utalva: Iban HU 13 10700093 67838194 51100005 swift cod: CIBHHUHB

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek