2 hónapnál régebbi cikk

Halmozottan fogyatékkal élőknek adományozott az iGenerációért Egyesület
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Halmozottan fogyatékkal élőknek adományozott az iGenerációért Egyesület

Több mint 700 ezer forint értékű adományt adott át csütörtökön az iGenerációért Egyesület. A sport eszközöket is tartalmazó ajándékokat az Aranyalma Integrált Szociális Intézmény részére ajánlották fel.

Sport és egyéb eszközök érkeztek csütörtökön a Polgárdi-Ipartelep Fogyatékos Otthon gondozottjai részére az iGenerációért Egyesület felajánlásából. A súlyosan fogyatékkal élőkkel foglalkozó intézmény és az egyesület múltja már nem új keletű, Pletser Ádámék egyesülete már többször nyújtott segítséget.

"Mi mindig olyan ügyet szeretünk támogatni, amit mások lehet, hogy nem tartanak annyira izgalmasnak, vagy éppen háttérben van és el van dugva, ha szabad így fogalmazni az emberek elől. Azt gondolom, hogy ez az intézmény is egy olyan intézmény, ami megérdemli azt, hogy segítsünk, az itt lakók megérdemlik azt, hogy segítsünk és minél több mindent tudjunk adni és az ő életük minél könnyebb és jobb lehessen, úgyhogy tényleg azt tudom mondani, nem volt kérdés, ha van lehetőség akkor segítünk" - mondta el az egyesület elnöke.

Az adományok között szerepel vércukorszint-mérő és okos mérleg is. 2023 novemberében a Polgárdi-Ipartelep Fogyatékos Otthon 120 ellátottja 10 lakóházba költözhetett és bár rendelkeztek ilyen eszközökkel, mindenből csak egy volt. Az iGenerációért Egyesületnek köszönhetően immár minden házba jut ezekből a gépekből.

Az adományok beszerzése és átadása a Pro Filii Alapítvány pályázatának köszönhetően valósulhatott meg 769.000 Ft értékben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek