2 hónapnál régebbi cikk

A sportág népszerűsítése volt a cél a székesfehérvári Triatlon Nyári Napközis Táborban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
A sportág népszerűsítése volt a cél a székesfehérvári Triatlon Nyári Napközis Táborban

Futás, kerékpározás, úszás - a triatlonba kóstolhattak bele a mozogni vágyó gyermekek az idei nyáron. Az immár hagyományosan megrendezett triatlon táborban a főszerep a szórakozásé volt, színes programok vártak az általános iskolásokra.

Futással és akadályversennyel indult a nap a Triatlon táborban pénteken. A 6 éve alakult Alba Triatlon SE immár hagyományosan, idén is megrendezte napközis táborát, amelynek célja, hogy minél több gyermekkel megszerettessék a mozgást, és a későbbiekben a csapat tagjává váljanak.

De nem csak az edzésekre, a különféle szabadidős programokra szükség is van az egy hét alatt, éppen ezért a pihenésre, kikapcsolódásra egyaránt nagy figyelmet fordítottak a szervezők a napirend összeállításánál.

"Nagy a lelkesedés, és habár terhelhetőek a gyerekek, kellenek olyan elemek is, amikor pihennek. Éppen ezért szerveztünk íjászatot, lövészetet és volt lehetőség egyéb szabadidős tevékenységekre is"-mondta el Neubauer Eliza, segédedző.

A kicsik minden napot futással kezdtek, ezt követte a délután folyamán a biciklizés, az úszóedzéseknek pedig a Csitáry Uszoda biztosította a helyszínt. A táborba 8-tól 12 éves korig várták a gyermekeket, azonban vannak idősebb, tehetséges sportolók, akik nem táborozhattak, az ő edzésük is biztosított a nyár folyamán.

A két turnusban megrendezett tábor mindegyike maximális létszámmal zajlott idén, mindkét héten 20-22 gyerkőc kóstolhatott bele a sport szépségeibe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek