2 hónapnál régebbi cikk

IllaBerek Élményösvény - szívközpontú kapcsolódás a természettel és a családdal
·KultSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
IllaBerek Élményösvény - szívközpontú kapcsolódás a természettel és a családdal
·KultSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Hét állomásos élményösvényt hoztak létre a Gárdonyi Géza Művelődési Ház körül. A családi játékot Kamarás Emese az IllaBerek Erdőjáró Kártya ötletgazdája álmodta meg annak érdekében, hogy minél többen kapcsolódhassanak egymáshoz, valamint a természethez a játékon keresztül.

Meselátó szemre, fülre és szívre volt szüksége mindenkinek ahhoz, hogy bejárhassa az IllaBerek Élményösvényt. A hét házikó kóddal nyílik, melyekhez most különböző feladatok megoldásával juthattak a játékosok, egyébként pedig egy e-mailen (illaberekosveny@gmail.com) keresztül juthatnak azok, akik szeretnének természetközeli élményhez jutni.

Szilvási-Grund Helga a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója kiemelte, a játék szorosan illeszkedik a ház profiljába, hiszen a mese köré számos programot szerveznek hosszú évek óta. "Egy nyitókód az összes házat nyitja, mindegyikben egy kártya szerepel, ez lehet mozgásos kártya, beszélgetős kártya, vagy például egy kis élménykártya, de nem szeretném elárulni, ez legyen titok." Az állomásokon olyan feladatokat rejtettek el, melyeket közelebb hozzák egymáshoz valamint a természethez a játékosokat. Az élményösvényt az IllaBerek Erdőjáró Kártya mintájára alkották meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház környékén.

Kamarás Emese azt vallja, "egyetlenegy célja van, hogy hidat építsen az emberek között és a természethez visszavezesse a szülőket, nagyszülőket, gyerekeket. Ez az egyetlen út, a játék meg a mese, amivel újra tudunk kapcsolódni egymáshoz és a természethez."  

Kamarás Emese minden hónapban tart családi élményprogramokat a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, de az új élményösvény ettől függetlenül is bármikor bejárható. A feladatokat pedig rendszeresen cserélik a manóházakban. A kódokhoz e-mailen (illaberekosveny@gmail.com) keresztül lehet hozzájutni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek