3 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, Fehérvár Rallye, Omega Musical, Efott és Twisters Végzetes vihar
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, Fehérvár Rallye, Omega Musical, Efott és Twisters Végzetes vihar

Mutatunk néhány programot a hétvégére, hogy ne unatkozzatok. A Belvárosban a királyokkal lehet majd találkozni, de ha inkább buliznál, vár az EFOTT. Felbőgnek az autómotorok is, rajtol a Fehérvár Rallye., de ha nyugodtabb kikapcsolódásra vágysz, hallgasd meg az Omega Musicalt, esetleg ülj be a moziba és nézd meg a Twisters Végzetes vihart.

Kultúra: Királyok a Belvárosban

Mikor?: július 13., szombat

Hol?: Belváros

Folytatódik a Királyok a Belvárosban programsorozat, amely az augusztusi Székesfehérvári Királyi Napok előtt mutatja be a magyar királyok óriásbábjait. Ezúttal III. Béla, II. András és II. (Vak) Béla éltének bemutatására kerül sor július 13-án, szombaton 17 órától. A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, az óriásbábokat Szabó Miklós Bence mutatja be a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál, a hangulatot pedig Tabulatúra Régizene Együttes teremti meg autentikus zenéjével. Az óriásbábok épségét a menet során a Szent László Vitézei Egyesület őrzi, majd a hagyományőrző csoport a Városház téren tart bemutatót. A program zárásaként az Oti Acoustic ad majd koncertet 18 órától a Zichy ligetben, a Zenepavilonban.

Fesztivál: EFOTT

Mikor?: Július 13-ig

Hol?: Sukoró

A július 10. és 14. között, a Velencei-tó partján megrendezett fesztivál csütörtöki napján mások mellett a Wellhello, Beton.Hofi és Krúbi lép fel. Pénteken a Followthe Flow, ByeAlex és a Slepp, valamint Majka veszi birtokba a nagyszínpadot, szombaton pedig többek között Azahriah, Dzsúdló és a Halott Pénz. Több száz nappali sport- és kulturális programmal is várja a fesztiválozókat a Velencei-tó partján az EFOTT.

Mozi: Twisters Végzetes vihar 

Mikor?: Július 11-től

Hol?: Cinema City Alba

Az ember azt hiszi, hogy legyőzte a természetet. Hatalmas, veszélyes tévedés. A tornádó megszelídíthetetlen, kiismerhetetlen, szörnyű erővel csap le, és nem ismer irgalmat. Kate (Daisy Edgar-Jones) valaha viharvadász volt, de egy hátborzongatóan félresikerült kaland óta nem hajlandó kimozdulni a New York-i irodájából. Aztán egy kollégája rábeszéli, menjen ki mégis a terepre, hogy együtt teszteljenek egy viharkövető rendszert. Így ismerkedik meg Tylerrel (Glen Powell), akit élőben közvetített tornádós kalandjai tettek szupercelebbé. Kapcsolatuk viharosan indul: azonnal megutálják egymást. Egymással versengve indulnak az új tornádók nyomába – és ezúttal több vihar egyesüléséből, szörnyű szupertornádó van kialakulóban. És a két ellenség együtt ragad az évszázad legszörnyűbb viharának mélyén.

Mozi:Vigyél a holdra

Mikor?: Július 11-től

Hol?: Cinema City Alba

Mindenki a sikeres holdra szállás miatt izgul. A NASA tudja, hogy előbb kell amerikai űrhajósnak feljutnia, mint szovjetnek, mindent el is követ az ügy érdekében, a legjobb vadászpilótáit képezte ki asztronautának, a legnagyobb tudósok dolgoznak az ügyön, az Apollo 11-et mégsem lehet még elindítani. A közvélemény pedig egyre elégedetlenebb. A megoldás? Egy marketinges. Kelly Jones (Scarlett Johansson) nem ért az űrrepüléshez, de abban nagyon jó, hogy eladjon dolgokat. Jön, és mindent átalakít. Megszépít, megkomponál, hazudik és mellébeszél. Tökéletes ember a feladatra. De vele is van két baj. Az egyik, hogy azt még ő is soknak érzi, hogy lenn a földön, színészekkel filmezzék le a sikeres holdra szállást. A másik, hogy nagyon szép. És az egyik űrhajósjelölt, Cole Davis (Channing Tatum) nemcsak az égi testek iránt érdeklődik.

Nincs mozizás nasi nélkül! A mozi nyereményjátéka nem a mozijegyekhez, hanem a büfés ajánlatok vásárlásához kapcsolódik, bővebben itt tájékozódhattok.

Motorsport: Székesfehérvár Rallye

Mikor?: július 13-14., szombat és vasárnap

Hol?: Oroszlány, Kőhányás, Pusztavám, Bakonycsernye, Székesfehérvár

A száz százalékban aszfaltos futamon több mint százan állnak rajthoz az ORB, ORC, Rallye2, Rallye3 és a Historic mezőnyében. A versenyzők 11 gyorsasági szakaszon, közel 630 kilométeren autóznak, amelyből több mint 133 kilométer lesz a mért szakasz. A mezőny az oroszlányi pályán kezd, Kőhányáson, majd Pusztavámon folytatja és Bakonycsernyén zárja a kört, a nézők körében rendkívül népszerű városi szuperspeciált hagyományosan a Palotai úton rendezik szombaton.  

A szervezők minden eddiginél hangsúlyosabban kezelik a biztonságot, ehhez kiemelten kérik a sportbarátok együttműködését, vagyis annak betartását, hogy csakis és kizárólag a kijelölt helyekről nézzék a futamot.

Musical: Omega Musical – Gyöngyhajú Lány Balladája

Mikor?: Július 17. szerda

Hol?: Gorsium Régészeti Park

Az Omega együttes 21 legendás dalából készült látványos musicalben Kriszta, a fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézik meg a Balaton part, a tó ősi mitikus legendáit „Trombitás Frédi” éjszakai „túravezetésével”. Olyan slágerek csendülnek fel, mint a Régi Csibészek, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány...Főbb szerepekben: Szabó Máté, Sánta László, Füredi Nikolett, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, Tóth Sándor, Janik László, Magyar Viktória, valamint Kriszta szerepében Kóbor János „Mecky” életműörököse: Kóbor Léna.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek