2 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár APP -ha mindenről tudni akarsz, ami a városban történik
·Techtámogatott tartalom·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar
Székesfehérvár APP -ha mindenről tudni akarsz, ami a városban történik
·Techtámogatott tartalom·Utolsó frissítés: undefined

Nem csak friss hírekről értesülhetsz, a hibabejelentést is gyorsan intézheted és a közvetlen lakókörnyezeted váratlan eseményeiről is elsőként értesülhetsz, ha a Székesfehérvár applikácót használod. 

2020 márciusában indult el a megyei jogú városok között elsőként az a mobiltelefonos applikáció, ami gyors és hiteles tájékoztatást kínál a közösség tagjainak. Az Alba Innovár koordinálásával elkészült alkalmazás folyamatosan bővül, így fontos információkkal látja el a székesfehérváriakat.

Az alkalmazás segítségével a Fehérvár Médiacentrum hírcsatornái is gyorsan elérhetőek, élőben hallgathatóak a Vörösmarty Rádió műsorai is.

Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője elmondta, rendszeresen több ezer ember használja már az applikácót, mely elsősorban a városban élőknek szól, nem a turistáknak. Közvetlen kapcsolatot biztosít az itt élők között,  mindennapi problémáikra kínál megoldást. 

„Az alkalmazás lényege, hogy interaktív és ingyenes – hangsúlyozta Laufer Tamás.  - Az app használói személyre szabott értesítéseket kapnak, ha váratlan esemény történik a városban. Ha tudni szeretnék, hogy lesz-e szemétszállítás ünnepnapon, vagy hol van csőtörés a városban, hol zárják el hirtelen a vizet esetleg, hol marad el valamilyen rendezvény.”

 

Újdonságokat terveznek


Az alkalmazás új, frissített változata elsősorban esztétikai újdonságokat tartalmaz majd, átláthatóbb, könnyebben kezelhetőbb lesz illetve megjelennek bővebb funkciók. 

Minderről bővebben Balla Dávid, az Alba Innovár munkatársa mesélt.

„Az új frissített változat hamarosan érkezik, a pontos dátuma még nincs meg. Addig a mostani alkalmazás első verziója fut, azt is igyekszünk minél kényelmesebbé tenni, fejlesztgetni.

Minden hónapban kiadunk egy kérdőívet is a felhasználók felé, melynek segítségével észrevételeiket, véleményüket jelezhetik felénk az alkalmazás használatával kapcsolatban.

Például sokan írták, hogy az üzenetek, jelzések  zavarják őket, erre reagálva útmutatót készítettünk, hogyan lehet ezeket testre szabni a beállításokban, illetve lehet korlátozni, hogy csak lokálisan küldje az üzeneteket, saját lakókörnyezetükre vonatkozóan.”


Balla Dávid a hosszú távú tervekre vonatkozóan elmondta: igyekeznek az egyre növekvő felhasználó bázis bővülő igényeihez alkalmazkodni. Az app legfontosabb funkciója továbbra is a tájékoztatás. Fejlesztés alatt áll az okostérkép, érkezik rá egy Mesélő házak nevű játékos feladat. Ebben egy virtuális ösvényen végighaladva tudhat meg a felhasználó történelmi érdekességeket adott utcákról, épületekről. 

Kulturális intézmények integrálása a Székesfehérvár alkalmazásba

Az új év új tanulságokkal is szolgált a Vörösmarty Színház egyik elmaradt előadása kapcsán. A helyzet okozta kellemetlenség elkerülhetetlen volt, de ahogy az az fmc.hu-n megjelent Nem az a baj, hogy elmarad a Vörösmarty Színház előadása, hanem az, hogy erről nem szólnak a nézőknek című cikk nyomán is nyilvánvalóvá vált, hogy

az ehhez hasonló rendkívüli helyzetekben nélkülözhetetlen egy közvetlen és gyors kommunikációs csatorna Székesfehérvár kulturális intézményei, valamint a város polgárai között.

Az Alba Innovár által 2020-ban elindított Székesfehérvár telefonos alkalmazás megérett arra, hogy a fokozatos bővítések részeként ezek az intézmények is bevonódjanak az applikációba. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András levélben kérte és biztatta a város kulturális intézményeinek vezetőit, hogy a hatékonyabb kommunikáció érdekében éljenek az alkalmazás nyújtotta lehetőségekkel. 

„Az Alba Innovár által menedzselt applikáció direkt, és a közösségi médiánál sokkal jobban célzott kommunikációt tesz lehetővé a fehérvári polgárokkal, mind normál ügymenetben, mind pedig rendkívüli hírek, információk eljuttatása kapcsán.”

A Városapplikációhoz első körben a Vörösmarty Színház, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Szent István Király Múzeum, a Székesfehérvári Balett Színház, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont, a Városi Levéltár és Kutatóintézet, a Barátság Mozi, valamint a Vörösmarty Mihály Könyvtár csatlakozik.

A felsorolt intézmények tájékoztatókkal, programinformációkkal, különböző eseményekről adott beszámolókkal és előzetes felhívásokkal lesznek jelen a Székesfehérvár alkalmazásban, illetve szükség esetén az értesítésküldő funkció segítségével perceken belül képesek lesznek informálni a felhasználókat az esetleges változásokról. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek