2 évnél régebbi cikk

Nem az a baj, hogy elmarad a Vörösmarty Színház előadása, hanem az, hogy erről nem szólnak a nézőknek
·Színházszubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Nem az a baj, hogy elmarad a Vörösmarty Színház előadása, hanem az, hogy erről nem szólnak a nézőknek
·Színházszubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Úgy tűnik, hogy a Vörösmarty Színházban csak felesleges nyűgnek tekintik az internetet. Más magyarázat nincs arra, hogy miért nem jelzik a számtalan felület bármelyikén, hogy betegség miatt elmarad egy előadás. Sem előtte, sem azóta.

November 6-án mutatták be a székesfehérvári színházban Az egérfogót. Agatha Christie krimije a világ legtöbbet játszott darabjai közé tartozik, Londonban például idén már 70 éve, hogy folyamatosan műsoron tartja a St. Martin's Theatre. Nagy krimirajongóként éppen ezért vártam annyira a január 2-át, amikorra sikerült két jegyet online foglalni a Vörösmarty Színházba.

Arra már ki sem térnék, hogy az internetes jegyvásárlás után a használati utasításban külön kikötötték: okvetlenül kinyomtatott jeggyel érkezzünk az előadásra, ugyanis a jegymizériáig már el sem jutottunk. A darab ugyanis betegség miatt elmaradt. Még csak ezzel sincs gond egy világjárvány idején.

A gond az, hogy erről az apróságról a Vörösmarty Színház elfelejtett szólni a nézőknek.

A színházba igyekvők ugyanis kizárólag a helyszínen tudhatták meg percekkel a tervezett kezdés előtt, hogy vasárnap este elmarad a közös gyilkoskeresés. Az előtérbe lépve az utat sorfalként eltorlaszoló személyzet egyébként roppant kedvesen és segítőkészen tájékoztatott mindenkit arról, hogy az esti előadásnak lőttek.

Feltehetően sokan el sem indultak volna - köztük mi sem - a Belvárosba, ha akár csak egy órával az esti kezdés előtt valakinek eszébe jut az internet. Ez azonban sem akkor, sem azóta nem történt meg: a Vörösmarty Színház honlapja, Facebook-oldala mélyen hallgat arról, hogy elmaradt az előadás. Pedig majdnem biztos vagyok abban, hogy nem a kezdés előtti másodpercekben betegedett le valaki, vagy lett pozitív a tesztje.

Valahogy olyan kényelmetlen érzés ez, mintha a színháznak teljesen mindegy lenne, hogy vannak-e nézők vagy sem. Mintha az első gondolata nem az lett volna, hogy jelezze annak a több száz embernek a műsorváltozást, aki egyébként erre időt és pénzt áldozott, ne meg egy egész vasárnap estét.

Amikor a bíróság előtti kereszteződésnél jártunk, két fiatal lány rohant át a zebrán magassarkúban, miniruhában, hogy még elcsípjék a mellettük haladó távolsági buszt. Rájuk senki nem gondolt, hogy időben tájékoztassa őket a változásról, pedig könnyen elképzelhető, hogy megkímélték volna őket az amúgy burleszkbe illő, nyaktörő mutatványtól.

És az igazán kellemetlen az egészben csak az, hogy azóta sem jutottak senkinek az eszébe.

Pedig az internet ott van, a Facebook posztok egy fityingbe sem kerülnek, a honlapon a legfrissebb hír pedig még mindig az, hogy a társulat áldott karácsonyt kíván mindenkinek.

Akkor én a színházba járó közönség nevében megragadnám az alkalmat, és Internetben, valamint közösségi médiában gazdag új évet szeretnék kívánni a Vörösmarty Színház csapatának! 

Utóirat: A lebetegedett kollégának természetesen mielőbbi és teljes felépülést kívánok. Ezen felül alig várom, hogy Az egérfogót a fehérvári színpadon láthassam a vasárnap este pórul járt többi nézővel együtt.

FRISSÍTÉS: A Vörösmarty Színház reagált cikkünkre. Az e-mailből kiderül, hogy mi történt tegnap este, és miért nem tudták időben tájékoztatni a közönséget:

Kapcsolódó
Vörösmarty Színház: 45 perccel az előadás előtt derült ki a színművész betegsége

Vasárnap elmaradt Az egérfogó című előadás a Vörösmarty Színházban. Véleménycikkben írtunk arról, hogy mindezt a nézők csak percekkel a kezdés előtt tudták meg az előcsarnokban. A színház reagált írásunkra, és kiderült, mi is történt pontosan tegnap este.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek