2 évnél régebbi cikk

Ukrajnában emberek halnak meg, és ez remek lehetőség a csalóknak, Székesfehérváron is
·Bűnügyszubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Segíts hazajutnom (Fejér megye és környéke)
Ukrajnában emberek halnak meg, és ez remek lehetőség a csalóknak, Székesfehérváron is
·Bűnügyszubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Gyermekek, anyák, apák, nagyszülők halnak meg a harcokban, rengetegen válnak földönfutókká, elképesztő a pusztulás Ukrajnában. A többségnek ettől a szíve szorul össze, na, nem úgy a másoknak: a csalóknak ez csak egy újabb "piaci rés", amire már le is csaptak, Székesfehérváron is.

Szinte az Ukrajna elleni offenzíva első perceitől megjelentek a közösségi média különböző felületein a csalók: volt, aki csak kamuvideóval szórakoztatta a nagyérdeműt, de voltak, akik önfeláldozóan már neki is kezdtek az adománygyűjtésnek. Nyilván saját maguk számára.

A The France 24 Observers oldala már Ukrajna megtámadásának másnapján talált olyan bejegyzéseket, amelyek drámai videókat használtak arra, hogy adományokat kérjenek az ukrán nép megsegítésére. Vagyis a csalók viszonylag gyorsan felismerték a piaci rést és a lehetőséget, hogy kicsi nekik is csurranjon-cseppenjen, ha az mások tragédiájából van, hát akkor abból - végülis farkastörvények uralkodnak.

Aztán ahogy az lenni szokott, mind többen kaptak vérszemet és kapaszkodtak bele a remek lehetőségbe, hogy kis mellékessel segítség meg a szűkös családi büdzsét. És amíg a fehérváriak elkésztő összefogással több teherautónyi adományt küldtek a határra a háború és pusztulás elől menekülőknek, addig a helyi csalók is munkába álltak.

Kapcsolódó
Újabb 5 teherautó fehérvári adomány érkezett az Ukrajnából menekültek megsegítésére

Az Ukrán határ menti települések már úgy nevezik Székesfehérvárt, hogy a "Legsegítőbb Város".

A Segíts hazajutnom! (Fejér megye és környéke) oldalon jelent meg egy bejegyzés a napokban, amelyben így ír a posztoló:

"Sziasztok! Az előbb becsengettek hozzánk, hogy az ukrajnai határon, illetve onnan hozott kóbor vagy árván maradt állatoknak adományt ( legfőképpen ) pénzt gyűjtenek! Senki ne dőljön be, mert így nem gyűjtenek pénzt az állatvédők! Azzal tud valaki segíteni a kinti állatokon, ha a magyar hivatalos menhelyeket támogatja, hiszen abból a pénzből jut a kintről beérkező és elhelyezett állatoknak is!!!!!"

A poszt alatt más is megerősítette a jelenséget, így érdemes résen lenni, főként az idős rokonokat, ismerősöket figyelmeztetni. Ne, ne higgyünk senkinek, aki becsenget és kápéért kínálja a lelki üdvünket meg a bajbajutottak megsegítését. 

Ha tényleg segíteni akarunk, akkor csak és kizárólag a hivatalos utat válasszuk: Székesfehérváron folyamatosan és szervezetten gyűjtik az adományokat, amelyeket a határra juttatnak le. 

Amennyiben pedig az Ukrajnából érkező kisállatoknak, kutyáknak szeretnénk segítséget nyújtani, azt is hivatalos úton, Székesfehérváron az ASKA Alapítványon keresztül tehetjük meg. Ők elsősorban azok jelentkezését várják, akik a menhelyen jelenleg élő, oltott, ivartalanított, vagyis örökbeadásra már kész kutyákat tudnák ideiglenesen vagy akár állandóra befogadni.

A befogadás menete pedig a következő: az alapítvány Facebook-oldalán folyamatosan kerülnek ki az örökbe fogadható állatok. Nézzük meg az albumokat, ha pedig bármelyik kutya szimpatikus lenne, foglaljunk időpontot a www.aska.hu oldalon.

Kapcsolódó
A fehérvári ASKA is befogadja az Ukrajnából érkező kutyákat, de nekik is kell a segítség

Elsősorban azok jelentkezését várják, akik a most a menhelyen lévő oltott, ivartalanított kutyák közül fogadnának be ideiglenesen, de akár állandóra is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek