2 évnél régebbi cikk

35 éves az István Király Általános Iskola
·Oktatásszubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
35 éves az István Király Általános Iskola
·Oktatásszubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Minden gyermek tehetséges valamiben és minden gyermek megérdemel egy elégedett pedagógust - ezekkel és hasonló gondolatokkal indította a jubileumi tanévet Krählingné Kovács Tünde igazgató.

"Az iskola történetének első tanítási napja 1986. szeptember 1-jén volt. Azóta eltelt 35 év, rengeteget változott iskolánk külső és belső megjelenése, működése és tantestülete. Fiatal, motivált pedagógusként én is először léptem át iskolánk küszöbét 35 évvel ezelőtt. Kollégáinktól nagyon sokat tanulhattunk. Köszönet illeti elődeinket és méltán mondhatjuk, a példa a leghatékonyabb tanítók egyike, noha szótlanul tanít.

Az ünnepi tanévnyitón részt vett Sipos Imre az Oktatási Hivatal elnökhelyettese, Török Szabolcs székesfehérvári tankerületi igazgató és Viza Attila önkormányzati képviselő is, akik együtt kötötték fel a nemzeti színű szalagot az iskola zászlójára

Bácskai Gergely

2015. óta a Polgár Judit nevével fémjelzett Sakkpalota programot vezettük be, s alakultunk referenciaintézménnyé. A tehetség, képesség kibontakoztatása hasonló módon szívügyünk, mert minden gyermek tehetséges valamiben." - fogalmazott ünnepi beszédében az igazgató.

Az intézmény az elmúlt évek során megteremtette sajátos arculatát, kialakította, ápolta és továbbfejlesztette hagyományait.

457 tanulót vár most a 35 éves iskola, a megújult udvar, a környezet, a gyönyörű játszótér az iskola mellett.

A jubileumi tanév elsősei ünnepélyes esküt tettek

Bácskai Gergely

Valószínűleg nem egy szülő állt kétszeresen meghatottan a nézők sorai között ezen a tanévnyitón: egyrészt az itt tanuló gyermeke miatt, másrészt pedig saját, egykor itt töltött iskolás éveire emlékezve.

Így volt ezzel e sorok írója is, aki harminc évvel ezelőtt, amikor az intézményt Kelemen Béla Utcai Általános Iskoláról átnevezték István Király Általános Iskolára, a névadó ünnepség előadásán maga is táncolt a színpadon az István, a király rockopera zenéjére.

Három évtized telt el azóta, generációk nőttek fel, de az István Király iskola továbbra is otthonos, mégis folyamatosan megújuló környezetben várja a tanulókat:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek