1 hónapnál régebbi cikk

Mentsük meg Benit! - Iszkaszentgyörgyön szerveztek gyűjtést a 4 éves fiúnak
·EgészségIszkaszentgyörgy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Mentsük meg Benit! - Iszkaszentgyörgyön szerveztek gyűjtést a 4 éves fiúnak
·EgészségIszkaszentgyörgy·Utolsó frissítés: undefined

Iszkaszentgyörgyön tartottak jótékonysági napot szomaton Beni gyógyulásáért. A 4 éves kisfiú Duchenne izomsorvadással küzd és a gyógyulást jelentő génterápiája több mint 1 milliárd forintba kerül.

Beniért, a mindössze 4 éves kisfiú felépüléséért szerveztek jótékonysági gyűjtést Iszkaszentgyörgyön hétvégén. Micskó Benjámin szülei társaságában érkezett a rendezvényre Debrecenből. 

"A kisfiúnknál decemberben diagnosztizáltak egy nagyon súlyos izomsorvadást, melynek következtében már nagyon fiatal korban kerekesszékbe kerülhet, majd lélegeztetőgépre, és 26 év az átlagéletkor ezeknél a gyerekeknél, viszont a tavalyi évben az Amerikai Egyesült Államokban engedélyeztek egy génterápiát, ami nagyon lelassíthatja ezt az állapotromlást" - mondta el Benjámin édesanyja.

Az USA-ban található Elevidys nevű génterápia jelenleg 4-5 éves kortól engedélyezett. Az ára rettentő magas, 1,3 milliárd Ft-ba kerül az oltás, de sikerességét már több teszt bizonyítja. A terápiára eddig 300 millió forint érkezett a Mentsük meg Benit Alapítvány számlájára.

A ritka betegséggel küzdő kisfiú gyógyulásához még sok jó szándékú ember támogatására van szükség.

Támogatni a kisfiú gyógyulását az alábbi módokon lehet:

Számlaszám: 11600006-00000001-99666337

Revolut: @MENTSUKMEGBENIT

A Fehérvár TV összeállítása az iszkaszentgyörgyi eseményről:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek