1 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, II. Támogató party és Lángszív - Vadon és szabadon
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, II. Támogató party és Lángszív - Vadon és szabadon
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégén többek között megleshetitek a királyokat a Belvárosban, részt vehettek a II. Támogató partyn, vagy beülhettek a moziba a Lángszív - Vadon és szabadon című filmre.

Kultúra: Királyok a Belvárosban
Mikor?: Július 20., szombat
Hol?: Belváros

A Királyok a Belvárosban sorozat évek óta nagyon népszerű, a szombati programokon minden alkalommal népes közönség gyűlik össze, hogy találkozzon a 23 tagú királyi óriásbáb-család tagjaival.

Július 20-án, szombaton 17 órától a lovagkirály családja várja az alattvalókat a fehérvári Belvárosban. A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, az óriásbábokat Haraszti Zsigmond mutatja be a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál, a zenei aláfestést a Tabulatúra Régizene Együttes szolgáltatja. A 2000-ben alakult zenekar célja a középkori, a reneszánsz és a korabarokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zene megismertetése. Historikus hangszereken, lehetőség szerint korhű hangszerelésben játszanak, ami a koncertek hangulatát és az előadás hitelességét is emeli.

A program zárásaként 18 órától a Zichy ligetben a Lili & Miki Acoustic műsorát élvezheti a közönség a Zenepavilonban. Benedek Lili és Szabó Miklós 2020-ban alapította meg a Lili & Miki Acoustic duót. Több éves hazai és nemzetközi tapasztalat alapján állították össze Voice&Piano műsorukat. „A duót azzal a céllal álmodtuk meg, hogy újra érték legyen az élő zene. Szívesen kalandozunk a stílusok és különböző korszakok között, mutatva ezzel azt is, hogy a jó zene nem korosztály- vagy stílusfüggő” – vallják a zenészek, akiknek repertoárja modern popdalokból, magyar és külföldi slágerekből, jazz örökzöldekből áll.

Buli: FEZEN Fesztivál
Mikor?: Július 31-augusztus 3.
Hol?: First Field

Se több, se kevesebb. Pontosan 2 hét múlva újra 4 napos fesztiválozás veszi kezdetét Székesfehérváron! Itt lesz a FEZEN-en a Scooter, Avantasia, ATB, Majka, Halott Pénz, Beton.Hofi, Dzsúdló, Valmar, Korda György és Balázs Klári, Sodom, KK’s Priest, Cradle Of Filth, Road, Ossian, Tankcsapda, Hooligans, Road és még rengeteg hazai és külföldi kedvenc!

Mozi: Blackpink World Tour - Born Pink
Mikor?: Július 31-től
Hol?: Cinema City Alba

A BLACKPINK világot meghódító BORN PINK turnéja nagyvászonra érkezik, hogy megünnepeljük a csapat debütálásának 8. évfordulóját!

Mozi: Lángszív - Vadon és szabadon
Mikor?: Július 18-tól
Hol?: Cinema City Alba

A 11 éves Anni és családja a nagyvárosból vidékre költözik. A lány nehezen tudja megszokni az új környezetet, egészen addig, amíg nem találkozik egy betöretlen lóval, akivel szinte mágikus kapcsolat alakul ki. Kapcsolatuk azonban veszélybe kerül, amikor a ló csordáját kegyetlen tolvajok veszik célba. A magányos Anni kezdetben egyedül indul a lovak megmentésére – nemsokára azonban rájön, hogy igaz barátok is állnak mellette.

NINCS MOZIZÁS NASI NÉLKÜL! – Válaszd büfés menüajánlatainkat, mert azokkal nyerhetsz! Július 4-én indult a legnagyobb nyári mozis kaland a Cinema City mozikban! 

Idén nyereményjátékunk nem a mozijegyekhez, hanem a büfés ajánlataink vásárlásához kapcsolódik majd. Július 4-én indul a legnagyobb nyári mozis kaland, amiben idén is több százezer mozis ajándék és kedvezménykupon vár gazdára. Részletek július 4-től a mitnyertem.hu oldalon.

Jótékonyság: Fehérvári Heti Betevő II. Támogató party
Mikor?: Július 20., szombat
Hol?: Petz söröző

A Fehérvári Heti Betevő kilenc éve alakult azzal a céllal, hogy a fehérvári és Fehérvár környéki rászoruló embereknek kéthetente vasárnap tápláló, húsos, meleg ételt, péksüteményt adjon. Július 20-án, szombaton egy támogató party keretében a csapat, a segítők kerülnek a fókuszba. A Petz sörözőben 18 órakor a Lohonyai – Nagy Duó lép fel. Lohonyai Zoltán gitáron, Nagy Ferenc nagybőgőn játssza saját szerzeményeit, megzenésített verseket.

A tombolasorsolást követően, 20 órától a Potatopatch koncertezik. A blues-rock és funk dalok feldolgozásait játszó zenekar 2015-ben alakult és e stílus legismertebb dalainak feldolgozása mellett saját szerzemények is hallhatóak majd az est során. A felajánlásoknak köszönhetően idén is lesz tombola, amelynek teljes bevételével is hozzájárulnak a résztvevők a fehérvári csapat munkájához.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek