1 hónapnál régebbi cikk

Karatéztak a gyerekek – a küzdősport alapjaival ismerkedtek a táborlakók
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Karatéztak a gyerekek – a küzdősport alapjaival ismerkedtek a táborlakók

Karate edzésen vehettek részt a Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központban táborozó gyerekek. A bemutatóval egybekötött edzés célja az volt, hogy a gyerekek egy kicsit közelebbről is megismerhessék és kipróbálhassák a küzdősportot.

Már a bemelegítés közben megkezdődött a tanítás a Bregyó közi napközis táborban hétfő délelőtt. A gyerekek japánul számoltak a mozdulatok közben. Kovács Ferenc karatemester örömét fejezte ki, hogy az idei már a második év, amikor edzéseket tarthat a napközis tábor lakóinak.

"Már a tavalyi évben megkértek minket a napközis tábor vezetői, hogy jöjjünk el és hetente egyszer tartsunk a gyerekeknek karate foglalkozást. Sokan ezt félre is értik, mert azt hiszik, hogy csak bemutatót tartani jöttünk, de nem, mi azért jöttünk, hogy a gyerekeket egy kicsit karatéztassuk, vagy legalábbis megmutassuk nekik, hogy mi a karate csapatban mit csinálunk" – fogalmazott Kovács Ferenc, az Alba Regia SC karate szakosztályának vezetője.

Kovács Ferenc hozzátette, hogy természetesen egy alkalom nem elég arra, hogy átadják a karate mibenlétét a gyerekeknek, ezért azt szeretnék elérni, hogy mindenki jól érezze magát az edzésen és kicsit megismerkedjen a küzdősport világával.

"Elmondjuk, hogy egyáltalán mit jelent az, hogy karate. Megmondjuk nekik a karate szó szerinti jelentését, például, hogy üres kezet jelent. Elmondjuk, hogy mit jelent ez átvitt értelemben, mesélünk nekik a karate történetéről és a karate alapító mestereiről is beszélünk nekik" – mondta Kovács Ferenc.

A mester hozzátette, hogy aki kedvet kap a karatéhoz természetesen csatlakozhat hozzájuk és a jövőben szervezett körülmények között látogathatja az Alba Regia SC karate szakosztályának edzéseit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek