1 hónapnál régebbi cikk

Milák megcsinálta! 100 pillangón nyert olimpiai aranyat!
·Sportúszás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MOB-Média/Molnár Ádám
Milák megcsinálta! 100 pillangón nyert olimpiai aranyat!
·Sportúszás·Utolsó frissítés: undefined

Néhányan kicsit temették, amikor fő számában, 200 méteres pillangóúszásban nem tudta megvédeni címét, ám a rövidebbik "pillét" csakazértis megcsinálta, és maga mögé utasította a mezőnyt Milák Kristóf!

50 másodpercen belüli időeredménnyel (49,90), a kanadai Josh Liendo és a szintén kanadai Ilya Kharun előtt parádés hajrával diadalmaskodott a párizsi ötkarikás játékokon a 100 méteres pillangóúszásban, ezzel a 200-on szerzett ezüstje után a második érmét takarította be az olimpián Milák Kristóf!

Az immár kétszeres bajnok, négyszeres dobogós ezzel egyértelmű választ adott arra, hogy képes-e a csúcson maradni úgy, hogy a tokiói játékok óta eltelt három esztendőben, főképp az elmúlt másfél évben többet pihent, mint megszokott, illetve nem barátkozott a sajtóval.

Milák egyértelműen őstehetség, világklasszis, aki bárhol, bárkit képes legyőzni 100 és 200 méter pillangón, de már más számokban is képes kiemelkedő eredményre, még akkor is, ha világeseményeken csak a fő számaira fókuszál.

Egy bronzérmet is szereztek a mieink szombaton: a 25 méter pisztoly versenyszámban a sportlövőknél Major Veronika állhatott fel a dobogó alsó fokára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek