1 hónapnál régebbi cikk

A helyzetkihasználás döntött, simán verte az Újpest a Vidit
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár FC
A helyzetkihasználás döntött, simán verte az Újpest a Vidit

A mezőnyben nem mutatkozott sok különbség a küzdő felek között, de a kapu előtt sokkal határozottabb volt az Újpest, így magabiztos győzelmet aratott a Vidi ellen vasárnap este.

Az első félidő végén kétszer is betalált az Újpest FC a Fehérvár FC ellen, így hiába dolgozott ki legalább annyi helyzetet a Vidi, mint a házigazda, azok közül csak egyet tudott kihasználni a 16 éves Kovács Patrik révén, így pont nélkül maradt, a lila-fehérek 4-1-re nyertek. 

Az idény eleje óta komoly terhelés alatt áll a Fehérvár FC tovább fiatalodó alakulata: hétközben az UEFA Konferencia Ligában, hétvégente pedig az NB I-ben kell pályára lépnie, mivel az MLSZ beszigorított a halasztások terén, a Ferencvárosnak engedélyezi a halasztott meccseket a nemzetközi szereplése okán, másoknak nem. A dupla terheléshez nemcsak létszámában, minőségében is vékony a Vidi kerete, így bár az első két fordulót és első két nemzetközi meccsét veretlenül lehozta, csütörtökön a KL-ben kapott ki Cipruson, most pedig az Újpesttől a bajnokságban.

Mindazonáltal azt nem lehetne mondani, hogy az új tulajdonos, a MOL jóvoltából alaposan megerősödő ÚFC kezdettől a kapuja elé szögezte vendégét és számolatlanul alakította ki helyzeteit, sőt, 24 percig mindössze egyszer kellett Tóth Balázsnak védenie, míg a másik oldalon Piscitellinek több dolga akadt. Ekkor aztán egy jól eltalált átlövéssel az Újpest Ljujic révén megszerezte a vezetést. 

A bekapott gól után is inkább a Vidi próbálkozott, Gradisarnak két lehetősége akadt, de egyikből sem jött össze az egyenlítés, aztán derült égből villámcsapás, a 42. percben Ljujic került helyzetbe és gyakorlatilag gól rúgatott Brodiccsal, majd már a ráadásban még Joao Nunes is betalált, amivel lényegében eldőlt a meccs.

A folytatásban is küzdött, ment a szépítésért Pető Tamás együttese, de ahogy ilyenkor már lenni szokott, megint az ellenfél talált be, Tajti gólja végképp bebiztosította a hazai sikert. A végén aztán megtört a jég, Milicevic bal oldali beadásra szépen érkezett az ifjonc Kovács Patrik, aki nemcsak a Vidi, de az NB I egyik legfiatalabb gólszerzőjeként szép fejessel beállította a 4-1-es végeredményt.

Kovács olyan egykori klasszisok illusztris társaságába került, mint Orth György, Puskás Ferenc és Bene Ferenc, akik ugyancsak még 17. születésnapjuk előtt megszerezték első NB I-es találatukat. Az utóbbi években erre csak az MTK akkori fiatalja, a ma már Belgiumban légióskodó Vancsa Zalán volt képes, még 2021 augusztusában, azt megelőzően a már említett legenda, Bene Ferenc tudott gólt szerezni 16 esztendősen, 1961-ben!

Összességében megérdemelte a sikert Bartosz Grzelak legújabb alakulata, mert lehetőségei nagy részét gólra váltotta, ellentétben a piros-kékekkel. Ahhoz, hogy a KL-ben versenyben maradjon a továbbjutásért, illetve hazai színtéren is eredményes lehessen a Fehérvár FC, ennél sokkal jobb koncentráció kell a kapu előtt, illetve a védekezésben.

A Vidi az NB I-ben legközelebb augusztus 18-án, vasárnap 15.30-kor a ZTE együttesét fogadja, ám előtte, szerdán (augusztus 14., 18 óra) a Konferencia Ligában a ciprusi Omoniával is le kell rendeznie a továbbjutás kérdését a 3. selejtezőkör visszavágóján.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek