2 hónapnál régebbi cikk

Árpád - házi históriák: határon túli diákokkal próbálnak a fehérvári színészek
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Árpád - házi históriák: határon túli diákokkal próbálnak a fehérvári színészek

Határon túli diákok a szereplői annak az Árpád- házi királyok életét bemutató előadásnak, melyet a hétvégén mutatnak majd be Székesfehérváron. A Rákóczi Szövetség színjátszó táborában részt vevő diákok egy hete próbálnak Vörösmarty Színház színészeivel.

Az Árpád házi királyokat mintázó óriásbábok között próbálnak a fehérvári Vörösmarty Színházban a Rákóczi szövetség színjátszó táborában résztvevő diákok. Az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódó Koronázási Ünnepi Játékok keretében mutatják majd be a készülő produkciót, Árpád -házi históriák címmel.

Idén húszan érkeztek Rákóczi Szövetség táborába, javarészt Nagyváradról, Temesvárról és Enyedről, de a Felvidékről Gútáról is jöttek táborozók. Sokan közülük már visszatérő vendégek Székesfehérváron. 

 "Élményekben dús ez a pár nap amit itt töltünk Fehérváron. Azért is fontos számunkra a tábor és az itt lét, mert igazi magyar színházban játszhatunk, igazi rendezővel, színészekkel és tulajdonképpen mély vízbe csöppenünk, mert nagy részünk azért ehhez nincs hozzászokva." - fogalmazta meg két próba között Göbő Anna élményeit. 

Árpád-házi históriák

Szereplők: Egyed Attila, Juhász Illés, Ballér Bianka, határon túli diákok a Rákóczi Szövetség szervezésében.

Koreográfus - Rovó Tamás

Súgó - Soltész RitaRendezőasszisztens – Pásztor Richárd

Rendező - Lőrincz Zsuzsa

A hetedik alkalommal szervezett színjátszó tábor résztvevői bő egy hét alatt rakják össze a készülő produkciót. Közben rengeteget tanulnak a színházról. A tábor végéhez közeledve egyre izgatottabbak a bemutató miatt. Az Árpád – házi históriák című előadást augusztus 18-án és 19-én este 20.30-tól láthatja majd a nagyközönség, Székesfehérvár belvárosában, a Bartók Béla téren.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek